Home Kuchyňa a Jedáleň inšpirácie Trendy na rok 2023 – nábytok do kuchyne.

Trendy na rok 2023 – nábytok do kuchyne.

by Martin

Najhorúcejšie trendy sa dotýkajú všetkých kútov interiérového dizajnu a kuchyne nie sú výnimkou! Ostrovčeky nie sú síce žiadnou novinkou, no rok 2023 kladie veľký dôraz na family-friendly priestor. V tomto duchu zaručia kuchynské ostrovčeky otvorený priestor, vďaka ktorému majú k sebe jednotliví členovia domácnosti bližšie.

Príroda vo farbách

Očakávajte nárast ekologického zeleného dizajnu. Olivová, šalviová, khaki a takmer všetky odtiene neutrálnej zelenej budú viac ako vítané. Ak sa vám zelená zdá na samotnej linke veľmi extravagantná, voľte túto farbu na stenách, kachličkách a ostatných doplnkoch. Výborne sa kombinuje s drevom, zemitými a čiernymi odtieňmi. Kombinácia s karamelovou a terakotovou, v podobe stoličiek, alebo iných doplnkov zvýrazní celý priestor ako jedálenskej, tak aj kuchynskej časti.

Zelenú dostanú v roku 2023 aj kuchynské linky v odtieňoch vanilkovej. Pri kombinácii s drevitými tónmi vytvárajú pokojné a útulné prirodzené prostredie. Medzi jej pozitíva sa radí schopnosť odrážať od seba svetlo, čo priaznivo vplýva na prirodzenú svetlosť kuchyne. Nezabúdajme však na kúsok prírody, ak do nej pridáme rastlinky, príjemné dojmy z nej ešte znásobíme. Na lesklé varianty zabudnite. Nie sú v súlade s prírodou, preto sa do popredia tlačia matné dvierka kuchynských skriniek.

Detailné doplnky

Tapety sú móda. Tapety sú štýl. V roku 2023 dodajú stenám šmrnc a inak tomu nebude ani v kuchyni, či jedálni. Tu však starostlivo vyberajte tie, ktoré sú odolné voči teplu a vlhkosti. Čo sa týka samotného dizajnu, riaďte sa farbami roka 2023 – šalviová zelená, khaki, karamel a kakao. Ak uprednostňujete ako zástenu dlaždice, rozhodne zvoľte geometrické tvary, ktoré dokonale doplnia jednoduché línie kuchynských skriniek. Čím odvážnejší vzor, ​​tým lepšie!

Starostlivo vyberajte aj kuchynský riad, vodovodný kohútik, úchytky a elektrospotrebiče. Cín, meď a brúsená mosadz budú hrať prím. Vytvárajú krásny tónovaný efekt, ktorý je blízko k prírode. Asymetrické závesné svietidlá vytvoria zaujímavý prvok v kuchyniach zajtrajška. Čím väčšie, tým lepšie. Čím výraznejšie, tým štýlovejšie. Čo sa týka materiálu, taktiež voľte mosadzný dizajn, alebo klasiku v podobe dreva, ktorou rozhodne nič nepokazíte.

Luxus v jedálni

Ako dosiahnuť tento luxusný, no nie prekombinovaný štýl? Je potrebné zamerať sa na jeden konkrétny prvok. Ak chcete byť budúci rok trendy, veľkou vychytávkou bude mramorový jedálenský stôl. Ideálne so zlatými prvkami. “Micro Luxury” kladie dôraz na praktické prvky miestnosti, ktoré majú byť pohodlnejšie ako obvykle. Samotné stoličky by mali mať oblé tvary, čo vzbudzuje pocit pohodlia. Tapeta, regál so zlatými dekoráciami a poličky dotvoria celú atmosféru. Tento štýl sa nesie v znamení malého nádychu bohatstva a pôžitkárstva. Netreba to však preháňať. Pri správne zvolenej kombinácii jednotlivých kusov nábytku a dekorácií, získate príjemnú miestnosť, vďaka ktorej sa aj v ten najťažší deň budete cítiť o čosi príjemnejšie. Môžete zvoliť sivé prevedenie, ktorým nič nepokazíte, či už v kombinácii s olivovou alebo vanilkovou kuchyňou.

Ak máte doma možnosť samostatnej jedálne, s kuchyňou ju odporúčame predeliť dizajnovými posuvnými dverami. Vďaka nim nielen ušetrite priestor, ale prevzdušníte celú miestnosť. Voľte buď mramorový, alebo drevený dekór.  V roku 2023 sa bude klásť veľký dôraz na väčšie rozostupy medzi jednotlivými kusmi nábytku a väčšiu vzdialenosť medzi jednotlivými zónami.

Akú máte doma kuchynskú linku vy? Žiadalo by sa ju vymeniť za novú? Dúfame, že sme vás inšpirovali.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť