Home Rady pri výbere nábytku Nočný stolík spríjemní pobyt v spálni

Nočný stolík spríjemní pobyt v spálni

by Martin

Lampička sa krčí niekde v kúte na zemi, kam poriadne nedosiahnete. Všetky drobnosti, ktoré potrebujete počas noci alebo tesne pred spaním, ležia na kôpke vedľa postele a musíte dávať pozor, aby ste na ne nestúpili. Keď vás v noci prepadne smäd, musíte sa zdvihnúť z vyhriatej postele a odkráčať do chladnej kuchyne, pretože si večer nemáte kam postaviť pohár s vodou. Pri rannom budíčku lovíte mobil niekde pod posteľou.

Taktiež to máte doma podobné a už vás to prestáva baviť? Prečo si znepríjemňovať život, keď obstaranie nočného stolíka nie je nijako zložité? Tak neotáľajte a hurá do výberu toho pravého.

Nočný stolík musí poskytnúť dostatočnú plochu na odloženie všetkých nevyhnutností, ktoré potrebujete pri posteli. Na hornú plochu sa musí zmestiť predovšetkým lampička a mobil alebo budík. Ak si pred spaním radi čítate alebo surfujete na internete, myslite pri výbere tiež na priestor na knižku či notebook.

Ideálne sú stolíky so zásuvkou na uloženie predmetov, ktoré nechcete nechávať na obdiv sliedivým očiam návštev vo vašej spálni. Zaobstarať si môžete tiež nočný stolík s policami, ktoré sú otvorené, alebo kryté dvierkami. Ak potrebujete ukladať pri posteli viac vecí, nahraďte nočný stolík klasickú komodou.

Aký si vybrať nočný stolík?

Najjednoduchším variantom obstaranie nočných stolíkov je nákup spoločne s posteľou. Na trhu je množstvo zostáv, v ktorých sú zahrnuté mimo postele a nočného stolíka, taktiež rôzne skrinky a skrine v rovnakom štýle, farbách a dekóre. Ušetríte si veľa námahy pri premýšľaní, či sa vám nočný stolík bude do spálne hodiť, a či bude v súlade s posteľou.

Ak chcete nočný stolík odlíšiť od dizajnu postele, máte na výber z mnohých možností. Existujú nočné stolíky rôznych tvarov i veľkostí, ktoré sa líšia aj množstvom odkladacích priestorov. Najčastejšie sú stolíky štvorcové alebo obdĺžnikové, nájdete však aj rôzne zaoblené alebo valcové.

Niektoré nočné stolíky sú určené na postavenie vedľa postele, iné na zavesenie na posteľ či stenu. Tie priestor odľahčia a bude sa vám pod nimi ľahšie upratovať. Niektoré vychytané stolíky majú tiež zabudovanú servírovaciu plochu, ktorú jednoduchým pohybom umiestnite nad posteľ.

Nočné stolíky sa vyrábajú z masívu, lamina i MDF, a to v mnohých farebných prevedeniach aj dekóroch. Niektoré sú čiastočne, alebo úplne čalúnené. Stretnúť sa môžete aj so stolíkmi z kovu či skla, a pár stolíkov dokonca svieti.

Skúste si nočný stolík vyrobiť sami

Nemôžete si vybrať z bohatej ponuky nočných stolíkov na trhu? Nezúfajte, nočný stolík si môžete s trochou šikovnosti vyrobiť sami, a to z takmer všetkého, čo vám padne pod ruku. Väčšinou k tomu budete potrebovať len šmirgľový papier, ktorým starú vec obrúsite, a trocha farieb na nový náter.

Čo všetko môžete na premenu v nočný stolík použiť?

  • Staré a nepotrebné zásuvky
  • Kláty dreva
  • Staré schodíky
  • Sudy
  • Staré stoličky
  • Cestovné kufre
  • Debničky
  • Tvárnice či tehly
  • Drevené cievky
  • Staré rádia alebo televízie

Máte iný nápad, z čoho by sa dal nočný stolík vyrobiť? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť