Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 3 tipy na posedenie v obývačke

3 tipy na posedenie v obývačke

by Martin

Do obývačky určite patrí sedačka, to je jasné. Pohodlné posedenie vám ale poskytnú aj iné kúsky nábytku, ktoré do obývačky jednoznačne zapadnú. Pre tých, ktorí majú malú obývačku dokonca sedačka či pohovka vôbec nie sú nutnosťou a dajú sa nahradiť.

Sedacie vaky

Sedací vak je ideálny doplnok do obývačky, detskej izby, pracovne aj spálne. Nemôže sa stať, že by sa vám sedelo nepohodlne, pretože sa vám perfektne prispôsobí. Dostupné sú najrôznejšie modely, ktoré sa dajú vyžiť na sedenie, ležanie aj povaľovanie. Vďaka veľkému výberu farieb a materiálov poťahových látok sa dajú zladiť s vašim bývaním. Niektoré látky sú odolnejšie a vhodné aj do exteriéru. V takom prípade môže sedací vak opustiť obývačku a robiť vám spoločnosť na terase, záhrade alebo v letnom kine.

Taburetka

Malý ale praktický kus nábytku by vo vašej obývačke nemal chýbať z viacerých dôvodov. Taburetka nie je najpohodlnejšia pri dlhom sedení, ale je skvelá ak potrebujete príležitostne ďalšie miesto na sedenie. Dostupné sú aj modely sedačiek, ktorých súčasťou je taburetka ukrytá v bočnej opierke. Samozrejme sú aj možnosti, kedy sa dá doobjednať taburetka z rovnakého modelového radu ako sedačka či kreslo. Viac ako na sedenie sa tento praktický nábytok využíva na vyloženie nôh. Môžete si tak urobiť dokonalé pohodlie. Príležitostne taburetka poslúži aj ako príručný stolík. Niektoré z nich majú aj úložný priestor, čo určite poteší nie iba v menších bytoch. Ďalšou výhodou je, že sa dá ľahko prenášať a keď nebude potrebná v obývačke dá sa presunúť do predsiene, spálne alebo ktorejkoľvek inej miestnosti.

Ušaté kreslo

Kreslá ako súčasť sedacej súpravy sú celkom bežné. Samostatné ušaté kreslo v rohu miestnosti je jednak ďalším miestom na sedenie a tiež akýmsi útočiskom. Môžete tráviť čas spoločne, ale pritom zostávať mimo centra diania. Pohodlné kreslo a pri ňom lampa sú ideálni spoločníci pri čítaní, lúštení krížoviek alebo oddychu. Kreslo pritom nemusí dokonale ladiť s ostatným nábytkom a doplnkami. Miesto toho aby splynulo s okolím môže byť jedinečným kontrastom. Nebojte sa vzorov ani farieb a vytvorte si svoju oddychovú zónu v kúte obývačky. Tento typ kresla asi nikdy z módy nevyjde a tak by ste mali staviť na kvalitu. Ku kreslu si môžete zaobstarať aj podnožku alebo už spomínanú taburetku.

Máte v obývačke okrem sedačky aj iné posedenie? Je to taburetka, kreslo alebo sedací vak?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť