Home Obývačka inšpirácie Nocľah pre nečakanú návštevu

Nocľah pre nečakanú návštevu

by Martin

Z času na čas sa môže stať, že sa návšteva zdrží o niečo dlhšie a odíde až ráno. Niekedy je takáto návšteva očakávaná a niekedy ide o prekvapenie. V každom prípade je ale potrebné pripraviť hosťovi pohodlné miesto na spanie.

Rozkladacie postele

Rozkladacie postele slúžia ako pohovka aj ako posteľ. Vhodné sú do detských a hosťovských izieb alebo napríklad aj do pracovne. Za normálnych okolností teda slúžia ako klasická pohovka a po rozložení získate posteľ so šírkou obvykle 140-180 cm v závislosti od konkrétneho modelu. Pred kúpou si overte, či sú súčasťou rozkladacej postele aj rošty a matrace. V niektorých prípadoch je potrebné tieto veci priobjednať. Dôležité je aj to, či má posteľ úložná priestor, aby ste mali kde skladovať vankúše, prikrývky, posteľnú bielizeň a podobne.

Ďalšou alternatívou sú postele s prístelkou. Ide o klasické jednolôžkové postele s tým rozdielom, že sa dá z pod nich vysunúť ďalšie lôžko. Priestorovo úsporné sú sklápacie postele, ktoré keď sú sklopené vyzerajú ako bežná skrinka. Po rozložení získate plnohodnotné lôžko, ktoré je vhodné nielen pre návštevy, ale aj na každodenné spanie hlavne v malých bytoch.

Rozkladacie sedačky

Rozkladacie sedačky, hlavne tie rohové, dokážu poskytnúť skutočne pohodlný priestor na spanie. Niektoré sú určené na príležitostné spanie a niektoré dokonca na každodenné. Ak chcete len posteľ pre občasné návštevy nemusíte zháňať sedačku na každodenné spanie, ktoré sú obvykle drahšie. Výhodou rohových sedačiek v tvare L alebo U je aj to, že spravidla majú aspoň jeden úložný priestor, ktorý môžete využiť na odkladanie paplónu a vankúšov. Rozkladacie sedačky pre každodenné spanie sú ideálnym riešením pre menšie byty, pretože získate pohodlnú sedačku aj posteľ s úložným priestorom v jednom.

Príležitostne sa dá prespať aj na rozkladacej pohovke, určite nájdete aj také, ktoré sú určené na každodenné spanie. Pohovka nemusí byť len v obývačke, využiť sa dá aj v detskej izbe. Deti a teenegeri poteší miesto na oddych a pokiaľ ich navštívi spolužiak alebo kamarát bude mať kde prespať.  Pri sedačkách aj pohovkách si zistite plochu spania po rozložení a taktiež či sú určené na každodenné alebo iba príležitostné prespávanie.

Máte pre hostí pripravenú rozkladaciu sedačku, posteľ s prístelkou alebo dokonca izbu pre hostí?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť