Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Kúpeľňa ako oáza pokoja

Kúpeľňa ako oáza pokoja

by Martin

Využite svoju kúpeľňu ako domáci wellness aj bez toho, aby ste museli robiť zásadné zmeny a úpravy. Ak plánujete úplne novú kúpeľňu možností máte o to viac. Doprajte si chvíľu pokoja a oddychu každý deň a zbavte sa stresu, únavy a napätia vo svojej súkromnej oáze pokoja.

Prebuďte svoje zmysly

Vône, farby aj hudba pôsobia na vaše zmysly a môžu vás povzbudiť, ale tiež upokojiť. Svieže citrusové vône vás nabudia a sú ideálne hlavne ráno. Vyskúšajte tak kozmetiku alebo éterické oleje so sviežimi vôňami a vlažnú vodu. Kým ráno potrebujeme „nakopnúť“, večer sa hodí skôr relax v pokojnej atmosfére. Stresu a úzkosti vás zbaví vôňa obľúbenej levandule alebo fialky. Doprajte si relax pri vonných sviečkach alebo si do horúceho kúpeľa pridajte penu či oleje. Príjemná hudba a svetlo sviečok navodia atmosféru ideálnu na odpočívanie po náročnom dni. Spoločnosť vám môže robiť aj kniha, časopis a pohár vína. Užiť si dokonalý relax môžete nie len  vo vani ale aj v sprche.

Foto: © pixabay.com

Relax vo vani aj v sprche

Väčšina z nás si pri relaxe predstaví vaňu plný peny, sviečky všade okolo a dokonalú pohodu. Ak máte luxusnú rohovú vaňu vybavenú aj masážnym tryskami, tak o pohodlie máte postarané. Lenže čo ak sa vám žiadna vaňa do kúpeľne nezmestí a máte „len“ sprchový kút? Rozhodne nemusíte zúfať, pretože aj ten vám môže dopriať vytúžené uvoľnenie a relax.

Foto: © pexels.com

Zážitok zo sprchovania umocní extra veľká sprchová hlavica alebo pevná sprcha s „tropickým dažďom“. V oboch prípadoch budete mať pocit akoby vás zahalil príjemný dážď a väčšinou je možné nastaviť intenzitu prúdu. Moderné sprchové hlavice majú viacero polôh vrátane masážnych, čo vám sprchovanie zaručene spríjemní, pevná stropná sprcha môže mať aj osvetlenie. Sprchovací kút sa dá navyše vybaviť aj bočnými masážnymi tryskami, takže za vaňou vám naozaj nemusí byť ľúto.

Foto: © flickr.com

Navyše nie je problém umiestniť do kúpeľne aj saunu, ktorá vám prinesie úplné novú úroveň relaxu. Saunovacia kabína pre jednu osobu nie je náročná na priestor ale ak máte menšiu kúpeľňu zvážte, či chcete priestrannú vaňu alebo radšej sprchu a saunu.

Príjemné prostredie

Aby ste sa v kúpeľni cítili príjemne a mohli ju využiť na relaxovanie záleží aj na tom, ako vyzerá. Čistá a usporiadaná kúpeľňa je základom úspechu, pretože relaxovať v chaotickom prostredí je prakticky nemožné. Kúpeľňové zostavy alebo nábytok z jednej modelovej rady zabezpečia, že kúpeľňa bude pôsobiť kompaktne a vďaka úložným priestorom bude mať všetko svoje miesto. Nepodceňujte ani doplnky, ktoré môžu vašu kúpeľňu zútulniť a skrášliť. Praktické veci ako kôš na prádlo, regál alebo držiak na zubné kefky môžete dizajnovo zladiť s kúpeľňovým nábytkom alebo obkladom, aby bolo všetko v dokonalej harmónií.

Užívate si relaxovanie doma vo vani po náročnom dni, alebo uprednostňujete len rýchlu sprchu a radšej navštevujete wellness?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť