Home Obývačka inšpirácie Top 5 jesenných kresiel a pohoviek pre relaxáciu pri šálke čaju

Top 5 jesenných kresiel a pohoviek pre relaxáciu pri šálke čaju

by Martin

Jeseň je ročné obdobie, kedy si mnohí z nás chcú vytvoriť útulný kútik na relax. Predstava jesenného večera každého pracujúceho človeka je, ako sedí v pohodlnom kresle so šálkou horúceho čaju v ruke. Ak aj vy hľadáte to pravé jesenné kreslo alebo pohovku na takéto chvíle, máme pre vás pár tipov.

Kreslo s vysokým operadlom

Nič nevytvorí takú atmosféru ako kreslo s vysokým operadlom – tzv. ušiak. Toto kreslo vám nielenže poskytne podporu chrbta, ale aj pocit obklopenia a pohody. Doporučujeme jesenné odtiene – hnedá, terakotová alebo tmavo zelená, ktoré dokonale zapadnú do jesenného interiéru. Pre ešte väčšie pohodlie doplňte ušiak podnožkou v rovnakom štýle.

Rohová sedacia súprava

Rohové pohovky sú ideálne pre rodiny alebo pre tých, ktorí milujú večery strávené pri čítaní. Máte tu dostatok priestoru pre seba, ale aj pre svojich blízkych. Farby ako jemná béžová alebo teplá sivá vytvárajú neutrálny, no zároveň útulný pocit. Na sedačke sa podelíte so svojimi najbližšími s teplou flísovou dekou a zažijete neopakovateľný pocit domova.

Hojdacie kreslo

Jemné hojdanie je pre mnohých synonymom relaxácie. Hojdacie kreslá sú perfektným miestom na odpočinok po náročnom dni. Vyberte si materiál, ktorý je mäkký a príjemný na dotyk, napríklad zamat v odtieňoch tmavomodrej alebo vínovej, aby ste do svojho interiéru vniesli štipku elegance.

Retro kreslo

Retro štýl je stále v kurze a dokonale zapadá do jesenných dní. Kreslá s drevými nohami a zaobleným tvarom vám pripomenú časy minulého storočia. Sú pohodlné a vyzerajú štýlovo. Doporučujeme odtiene ako hrdzavá oranžová alebo olivová zelená.

Mäkká pohovka na vyvaľovanie

Niekedy keď príde jeseň, tak jediné čo chceme, je len “vyvaliť sa” a nechať sa unášať myšlienkami. Pre tieto momenty je ako stvorená mäkká pohovka, do ktorej sa môžete doslova zaboriť. Pastelové odtiene, ako sú ružová alebo levanduľová prinášajú do interiéru pokoj a harmóniu.

Nezáleží na tom, či preferujete moderný štýl alebo ste verní klasike. Jeseň je obdobím, kedy sa oplatí investovať do kúsku nábytku, ktorý vám poskytne pohodlie a zároveň estetický zážitok. Užite si chvíle relaxu vo svojom novom kresle či pohovke!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť