Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Začína jar! Ktoré jarné farby sú trendy?

Začína jar! Ktoré jarné farby sú trendy?

by Martin

Rozlúčte sa s bielosivou zimnou nudou a nenechávajte veselé jarné farby vonku pred dverami. Pustite ich k sebe domov. Nielen že budete mať lepšiu náladu, ale budete aj trendy. Jednou z farieb roka 2021 podľa Pantone je „Osvetľujúca“ (Pantone 13-0647). Tento jasný a žiarivý odtieň žltej vyjadruje pozitívneho ducha, energiu a nádej, ktorú najmä v týchto časoch potrebujeme.

Ktoré farby môžete v interiéri okrem sviežej zelenej použiť? Všetky, ktoré objavíte v jarnej prírode, predovšetkým potom na jarných kvetoch. Ak chcete byť zároveň IN, použite tieto odtiene (podľa Pantone sú farbami jari 2021):

  • Raspberry sorbet (Malinový sorbet) – Pantone 18-2043
  • Burnt coral (Spálený koral) – Pantone 16-1529
  • Rust (Hrdza) – Pantone 18-248
  • Marigold (Nechtík) – Pantone 14-1050
  • Green ash (Zelený popol) – Pantone 13-0117
  • Mint (Mäta) – Pantone 16-5938
  • Cerulean – Pantone 15-4020

Photo © erikafirm.com

Ako do bytu „priniesť“ jarné farby?

Je zbytočné maľovať celý byt alebo meniť nábytok. Pomôžte si textíliami a drobnými bytovými doplnkami a dekoráciami. Vymeňte závesy, obrusy, posteľnú bielizeň alebo poťah na sedačke, prípadne oblečte do jarných farieb vankúšiky. Pred sedačku môžete položiť zelený koberec s vyšším vlasom, pred vaňu alebo sprchovací kút zase rohožku. Do kúpeľne potom zaveste farebne zladené uteráky. Kvetináče „oblečte“ do obalov v jarných farbách a na komodu postavte vázu s jarnými kvetmi alebo pučiacimi vetvičkami stromov a kríkov.

Ak nemáte radi čerstvo rezané kvety, nehanbite sa za ich plastové napodobeniny. Ak nevyberiete zrovna tie najlacnejšie, nemusíte vy ani návštevy poznať, že nie sú živé. Len nebudú voňať. Interiér môžete vyzdobiť aj jarnými dekoráciami, najlepšie takými, ktoré pripomínajú jar. Nestratia sa napríklad rôzni zajačikovia alebo zvieracie mláďatká. Sošky však vyberajte starostlivo a nepreháňajte to s ich množstvom, nech neskĺznete ku gýču. Postačí jedna či dve väčšie sošky z bielej keramiky, medi, bronzu alebo vo farbe terakoty, ktorá je tento rok v móde. Šikovnejší jedinci si potom môžu vyrobiť aj vlastné dekorácie, trebárs jarný veniec z prútia.

Ladíte svoj domov do jarnej atmosféry, alebo vám to príde zbytočné? Píšte do komentára pod článkom.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť