Home Nápady do záhrady Free aplikácie, ktoré vám pomôžu pri navrhovaní interiéru

Free aplikácie, ktoré vám pomôžu pri navrhovaní interiéru

by Martin

Chcete vylepšiť interiér vášho domu, alebo vás čaká rekonštrukcia a chcete svoj byt výraznejšie pozmeniť? So správnymi pomocníkmi si poradíte aj bez interiérového dizajnéra. Tieto aplikácie pre android a iOS sú úplne zdarma a pri úprave interiéru veľmi užitočné.

Foto: © pixabay.com

Biano Studio

Webová aplikácia Biano Studio vznikla v roku 2021 a už si stihla získať mnoho priaznivcov. Môžete v nej v jednom prostredí kombinovať viacero produktov a získavať tak lepšiu predstavu o tom, či k sebe ladia alebo nie. Primárnou výhodou je, že produkty, ktoré si tam môžete vizualizovať, sú reálne produkty z ponuky tunajších obchodov. Prakticky si v nej môžete vizualizovať akýkoľvek produkt, ktorý sa nachádza v databáze Biano a tých je okolo pol milióna! Aplikácia si tiež poradí aj s produktmi, ktoré majú v obrázku pozadie – to dokáže jedným kliknutím odstrániť. Pri plánovaní vidíte aj reálne ceny použitých produktov, takže keď máte nejaký cenový strop, tak v tom máte prehľad. Tiež môžete čerpať inšpiráciu od iných používateľov z nimi vytvorených projektov. Samozrejmosťou je možnosť zdieľania projektov s ostatnými, ale aj možnosť ho zanechať ako neverejný.

Houzz Interior Design Ideas

Aplikácia Houzz získala v roku 2016 ocenenie Google Play Awards a bola vyhlásená za najlepšiu aplikáciu roka. Houzz obsahuje databázu niekoľkých miliónov obrázkov, ktorými sa môžete inšpirovať. Nájdete tu návrhy všetkých miestností od kúpeľne cez kuchyňu až po obývačku. Pokiaľ si neviete predstaviť, ako by konkrétny kus nábytku vyzeral u vás doma, môžete si to vyskúšať. Stačí vybrať produkt z katalógovej ponuky a za pomoci fotoaparátu ho aspoň virtuálne umiestniť u vás doma. Tovar z katalógu sa dá síce zakúpiť ale iba na území Spojených štátov amerických. Napriek tomu sa vám aj na Slovensku určite podarí nájsť produkt, ktorý bude podobný tomu z Houzz.

ColorSnap od Sherwin-Williams

Chcete maľovať, zapáčila sa vám nejaká farba a neviete si predstaviť ako by vyzerala na stene u vás doma? Reálnu predstavu získate pomocou aplikácie ColorSnap od spoločnosti Sherwin-Williams. Táto šikovná aplikácia je schopná z obrázku „vytiahnuť“ všetky farby a zaradiť ich do farebnej palety Sherwin-Williams. Následne môžete vybranú farbu virtuálne aplikovať na vami vybratú miestnosť aby ste vedeli, ako tento odtieň pristane obývačke, kuchyni alebo predsieni.

MagicPlan

Praktická aplikácia MagicPlan vám umožní vytvoriť pôdorys miestností za pomoci fotoaparátu vášho smatrphonu alebo tabletu. Po nasnímaní miestnosť aplikácia vytvorí pôdorys do ktorého môžete vkladať polohu dverí, zariadenia a podobne. Zadať ale môžete aj výšku miestnosti a polohu prekážok ako sú napríklad okná. Do miestnosti potom môžete vkladať nový nábytok, zariadenie a uvidíte, ako vám zapasuje do miestnosti bez toho, aby ste museli niečo merať alebo sťahovať nábytok. Návrh si potom môžete uložiť v formáte PDF, JPEG, PNG, DXF a pod a poslať si ho na mail.

Kde sa dá získať ďalšia inšpirácia

Ak chystáte rekonštrukciu alebo potrebujete výraznejšiu zmenu v interiéry inšpirovať sa môžete aj na výstavách a veľtrhoch s nábytkom na Slovensku alebo v zahraničí. Najznámejšie výstavy nábytku na Slovensku sa každoročne konajú v Nitre a Bratislave, ale pokiaľ chcete navštíviť akciu Európskych rozmerov tak zavítajte k susedom do Poľska.  V marci sa v meste Poznan koná jedna z najväčších európskych výstav nábytku na ktorej sa zúčastňujú nábytkári z Poľska ale aj z Nemecka, Slovenska, Česka. Inšpiratívne ale môžu byť aj časopisy a web stránky zamerané na bývanie. Môžete tu nájsť nie len rady ale aj realizované úpravy interiéru a rekonštrukcie.

Využívate pri rekonštrukcií a úprave interiéru služby dizajnérov, alebo si viete poradiť aj samy?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť