Home Detská izba inšpirácie Detské postele, ktoré si zamiluje každé dieťa

Detské postele, ktoré si zamiluje každé dieťa

by Martin

Či už má dieťa vlastnú izbu alebo sa o ňu s niekým delí pohodlná detská posteľ v nej rozhodne nesmie chýbať. Postele pre deti sa vo viacerých veciach líšia od tých dospeláckych a nejde iba o vzhľad. Aby ste mohli väčším aj menším deťom dopriať posteľ, ktorú si na prvý pohľad zamilujú zaradili sme do svojej ponuky nové modely detských postelí.

Posteľ pre budúceho pretekára

Autá sú vášňou nie len pre dospelých mužov, ale fascinujú aj mnoho chlapcov. Kým budú dosť veľký na to, aby sa mohli posadiť za volant skutočného auta môžu trénovať vo svojej posteli. Detská posteľ Lewis je splneným snom každého malého milovníka rýchlych áut. Posteľ je dostupná vo viacerých farebných prevedeniach aj veľkostiach. Vybrať si môžete zo siedmych „modelov áut“ a troch veľkostí – 140×70 cm, 160×80 cm a 180×80 cm.  Potešiť tak môžete nie len najmenšie deti, ale aj tie staršie, ktoré už potrebujú väčšiu posteľ.

Nejde ale iba o štýlovú detskú posteľ. Na prvom mieste je samozrejme bezpečie a pohodlie. Bočnice totiž zabraňujú tomu, aby deti z postele spadli počas spánku. Rám je vyrobený z kvalitnej preglejky a latexová potlač je netoxická, ekologická, antialergická a je úplne bezpečná. Keďže ide o pretekársku posteľ pre deti nenájdete na nej žiadne ostré hrany, všetky hrany sú potiahnuté PVC pásmi. Súčasťou balenia je rám postele, rošt aj penový matrac.

Štýlové postele pre dievčatá aj chlapcov

Veľký výber pre chlapcov aj dievčatá ponúkajú detské postele Lori a Lena. Aj v tomto prípade máte možnosť vybrať si z troch veľkostí – 140×70 cm, 160×80 cm, 180×80 cm. K posteli je pribalený aj rošt a penový matrac. Čelá postele na sebe majú latexovú potlač a bude naozaj ťažké vybrať ten najkrajší motív. Oba modely sú dostupné aj v prevedení s úložným priestorom, ktorý sa dá využiť na odkladanie posteľnej bielizne, hračiek a pod.

Detská posteľ je vyrobená z odolnej drevotrieskovej dosky. Latexová potlač obrázkov je bezpečná, netoxická a nespôsobuje alergické reakcie. Obrázok je chránený priehľadnou vrstvou lamina, aby neprišlo k jeho poškriabaniu alebo poškodeniu. Zvýšená bočnica má zabrániť tomu, aby dieťa spadlo počas spánku z postele.

Zariaďujete celú detskú izbu? Komody Levi dokonale pasujú ku posteliam Lena a Lori, pretože majú rovnaké motívy. Komoda je určená pre deti o čom svedčia pestré motívy ale aj oblé hrany, aby sa znížilo riziko úrazu. Do zásuviek môžete uložiť nie len oblečenia, ale napríklad aj hračky.

Ako vybrať detskú posteľ?

S výberom správnej detskej postele to nie je len tak a určite sa vám hodí zopár dobrých tipov. Posteľ by ste mali vyberať podľa veku dieťaťa. Aj keď sa zdá byť praktické a ekonomické kúpiť hneď veľkú dospelácku posteľ, ktorá bude pre dieťa vhodná aj o pár rokov nie je to najlepšia voľba. V príliš veľkej posteli sa deti nemusia cítiť komfortne a navyše takého postele nie sú vybavené zvýšenými bočnicami. Môže sa tak ľahko stať, že malé dieťa počas noci z postele spadne a samozrejme postele pre dospelých bývajú aj vyššie ako tie detské.

Vyberte teda posteľ, ktorá je určená pre deti a je pre ne prispôsobená. Keď z nej deti vyrastú dá sa predsa len predať alebo darovať niekomu, komu bude akurát. Dôležitou súčasťou je aj matrac, ktorý by nemal byť príliš mäkký, aby sa deťom nedeformovala chrbtica. Tvrdší matrac je oporou pre chrbticu, ktorá sa stále vyvíja. Taktiež si dajte pozor na to, aby mala posteľ oblé hrany. Pri hrách alebo obyčajnej nepozornosti sa ľahko môže stať, že dieťa narazí alebo sa udrie o hranu postele. Ak sú hrany ostré, následky môže byť podstatne nepríjemnejšia ako pri zaoblených.

Vyberáte posteľ spoločne s deťmi? Rozhodujete sa na základe vzhľadu, alebo je prioritou praktickosť a bezpečnosť?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť