Vitrína sem, vitrína tam. Ako si vybrať tú správnu?

Vitríny slúžia na vystavenie našich obľúbených predmetov. Za sklenými dvierkami budú dobre viditeľné a zároveň v bezpečí. Ako si vyberiete tú najvhodnejšiu vitrínu do vášho domu či bytu?

Vyberajte si predovšetkým podľa veľkosti a podľa toho, či sa vám nová vitrína bude hodiť k celkovému štýlu, v ktorom je ladená miestnosť.

Vitrína – Famm – Paris

Útočisko tu nájdu rôzne knihy, umelecké predmety, suveníry z dovoleniek, riady, porcelán po babičke, poháre, diplomy, najrôznejšie zbierky predmetov a kadečo iné.

Číre alebo matné sklo?

Poznávacím znamením vitríny, ktoré ju odlišuje od regálu, je sklo. Vitríny s čírym sklom sú najrozšírenejším druhom, pretože umožňujú vidieť, čo presne skrývajú vo vnútri. Krásne tu vyniknú všetky vaše poklady, ktorými sa budete kochať vy aj vaše návštevy.

Vitrína – WIP – Essen

Praktické vitríny so sklom chránia Vaše veci pred prachom. Je však dôležité, aby ste ich udržiavali v čistote a pravidelne ich starostlivo umývali, rovnako ako umývate okná. Vitrína so šmuhami na skle by sa vám asi nepáčila.

370 vitrín TU!

Tento problém nebude taký markantný, ak si zvolíte vitríny s matným sklom. Sú menej náročné na údržbu, nebude na nich vidieť každý odtlačok prsta. Zároveň však sú aj menej priehľadné, takže sa bude dať len vytušiť, čo sa skrýva za ich dvierkami. Takéto vitríny sa hodia predovšetkým na skladovanie bežných kuchynských riadov na každodenné použitie. 

Vitrína – ML Nábytok – Optimal

Hľadáte vitrínu, do ktorej môžete umiestniť knihy? Na tieto účely sa hodí ťažší a stabilnejší kúsok z dreveného masívu.

Vitrína – BRW – LARGO CLASSIC

Ako vybrať ten správny tvar?

Vysoké vitríny sú pekné a elegantné, dobre v nich vyniknú veľké knihy, vázy a sošky. Kvalitné jednodverové vitríny pôsobia minimalisticky, dvoj a viacdverové sú zasa praktické.

Vitrína – BRW – KENT

Horizontálne vitríny na stenu a nadstavbové vitríny sú taktiež vhodné na umiestnenie kníh. Ak ich namontujete do veľkej výšky alebo pod strop, odporúčame vám dávať do nich knihy, ktoré nečítate až tak často.

Vitrína – BRW – Porto

Vitrínové nadstavby sa hodia aj nad pracovné či PC stoly do domácej pracovne alebo kancelárie. V obývačke vám takáto nástenná vitrína môže nahradiť sektorovú obývaciu stenu. Stačí, keď ju namontujete na stenu, napríklad nad TV stolík, skrinku alebo komodu.

Vitrína – BRW – KENT

Máte v byte nevyužité rohy a neviete, čo by ste do nich mali umiestniť? Vitríny do rohu vyrobené z drevotriesky a rohové vitrínové nadstavby tento problém vyriešia. Roh bude esteticky vyplnený a navyše získate priestor pre veci, ktoré by inak ležali zastrčené niekde v zásuvke.

Vitrína, ktorá vytvorí atmosféru

V prípade, že vás baví hra svetla a tieňov, zamyslite sa nad možnosťou využitia náladového LED osvetlenia vo vitríne. Moderné vitríny s osvetlením dodajú obývačke ďalší rozmer. Predovšetkým ak v nej vystavujete sklo alebo lesklé umelecké predmety, môžete sa v tešiť na to, že vaše obľúbené dekorácie vyniknú aj v noci.

Vitrína na stenu – ASM – Fly

Čítajte tiež: Jesenné dekorácie do obývačky aj predsiene

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

Ako efektívne čistiť nábytok v detskej izbe

Ako vybrať záhradné kreslo pre príjemné chvíle vo vašej záhrade

Oprava poškodených nôh stolov a stoličiek