Aj lacná posteľ môže byť kvalitná

Manželská posteľ 180 cm Verwood Typ 52 Biela + fialová

Kvalitný spánok sa začína kúpou kvalitnej postele a hlavne matracu. Kvalita samozrejme niečo stojí, to ale neznamená, že nezoženiete pohodlnú a kvalitnú posteľ za rozumnú cenu. Pokiaľ je váš rodinný rozpočet napnutý, alebo potrebujete posteľ na príležitostné prespávanie a nechcete do nej veľa investovať určite sa vám hodí niekoľko tipov.

Manželská posteľ Libera 160cm

Riešením je rozkladacia pohovka

Miesto aj financie vám dokáže ušetriť rozkladacia sedačka. Väčšina z nich je určená na príležitostné spanie, takže sa hodia skôr do hosťovskej izby. Dajú sa nájsť aj také, ktoré sú vhodné pre každodenné spanie, ale sú o poznanie drahšie. Za rozkladaciu sedačku, ktorá sa dá používať aj ako posteľ zaplatíte cca 140-160 €. Pokiaľ máte malý byt alebo potrebujete len niečo na prechodné spanie a sedenie, je to ideálne riešenie.

Rozkladacia sedačka Evelin

Pri rozkladacej sedačke nemusíte premýšľať nad tým, aký si vyberiete rám a aký matrac. Určite si ale overte, aký je systém rozkladania, či sedačka má alebo nemá úložný priestor. V prípade, že je rozkladacia sedačka bez úložného priestoru počítajte s tým, že paplóny a vankúše budete musieť niekde uskladňovať. Rozkladacie sedačky sú ekonomicky nenáročný spôsob, ako si zabezpečiť sedačku aj posteľ. Na dvojsedačke sa po rozložení príležitostne vyspí 1-2 osoby.

Rozkladacia dvojsedačka Finka

Kvalitný matrac a rošt

Posteľ, ktorú budete používať každý deň, by mala mať určitú kvalitu. Predsalen spánok zásadným spôsobom ovplyvňuje náš život a bežné fungovanie. Ak by ste chceli ušetriť a spávali by ste každý deň na rozkladacej pohovke, skôr či neskôr by vás začal bolieť chrbát a spánok by nebol kvalitný. Z pohľadu kvality je asi najrozumnejšie zakúpiť si rám postele, rošt a matrac a na 5-10 rokov máte pokoj.

Variabilná študentská izba Svend

Obyčajný drevený rám postele nie je až tak finančne náročný, pre jednolôžkovú posteľ ide o sumu cca 50-60 € a v prípade manželskej 70-80 €. K rámu budete potrebovať aj rošt, najlacnejšou variantov je latkový, ktorý vás bude stáť 15-30 €, ale k tomuto roštu sa odporúča pružinový matrac, ktorý je drahší ako penový. Za lamelový rošt zaplatíte 40-50 €, ale môžete si k nemu dokúpiť penový matrac. Jednolôžková posteľ s lamelovým roštom a penovým matracom vás teda bude stáť okolo 140-150 €.

Manželská posteľ Ambian

Čalúnená posteľ

Čalúnená posteľ je podobný prípad ako rozkladacie sedačky s tým rozdielom, že ide o plnohodnotnú posteľ. Jednolôžková posteľ vás bude stáť okolo 90 €, dvojlôžková asi 240€. Tieto postele majú spravidla aj úložný priestor, takže získate aj nejaký ten priestor na odkladanie nepoužívaných vecí alebo perín a prikrývok.

Ani pri čalúnených posteliach nemusíte dumať nad tým, aký matrac bude pre vás najvhodnejší alebo cenovo najdostupnejší. Jednoducho kúpite celú posteľ a môžete pokojne spať. Nevýhodou je, že keď sa matrac preleží nedá sa vymeniť a budete si musieť zaobstarať novú posteľ. Tento problém ale budete riešiť až o niekoľko rokov a možno si v tom čase budete chcieť dopriať aj niečo lepšie.

Manželská posteľ 160cm Sara

Na akej posteli spávate vy? Vyhovuje vám viac čalúnená posteľ alebo posteľ s pružinovým či penovým matracom?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

Ako vybrať záhradné kreslo pre príjemné chvíle vo vašej záhrade

Eko-friendly nábytok: Ako vybrať a integrovať do vášho domova

Jarné trendy v designu nábytku: Farebné palety a vzory