Rustikálny nábytok v kuchyni je horúcim trendom

Od strohého chladného minimalizmu sa ľudia opäť vracajú k tradičnému štýlu, ktorý v nás lepšie ako ktorýkoľvek iný štýl vzbudzuje pocit tej pravej rodinnej pohody. Rustikálny vidiecky štýl svoje uplatnenie nachádza v ktorejkoľvek miestnosti interiéru, v kuchyni nevynímajúc. V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme niekoľko inšpirácií, aby bola vaša budúca tradičná rustikálna kuchyňa dokonalá.

Rustikálna kuchynská linka je sama o sebe ozdobou

Variť tradičné jedlá zo zošitu receptov od starej mamy v krásnej rustikálnej kuchyni, to je snom nejednej súčasnej i budúcej gazdinky. Rustikálna kuchyňa má svoju jedinečnú atmosféru, ktorá sa nápadne ponáša na tú, ktorá panuje v kuchyniach starých mám.

Typickým prvkom rustikálnych kuchýň sú zdobené dvierka kuchynských skriniek, mosadzné úchytky, množstvo malých zásuviek, honosné rímsy na vrchu kuchynskej linky a v neposlednom rade klasický drez. Nezabudnite k nemu zladiť aj do kríža tvarované vodovodné kohútiky, ktorými nahradíte modernú vodovodnú batériu.

Veľký masívny stôl v centre pozornosti

V tradičnej rustikálnej kuchyni by rozhodne nemal chýbať veľký masívny drevený stôl, za ktorý sa pohodlne usadí celá rodina. Nemusíte pritom hneď siahať po novom kúsku nábytku. V rustikálnej kuchyni sú totiž žiadané aj neopracované kúsky nábytku, prípadne nábytok s patinou, ktorý dodá miestnosti ten správny vidiecky punc.

Bavlnené textílie v svetlých prírodných odtieňoch

Rustikálna kuchyňa si priam žiada doplnky v podobe textílií. Siahnite najmä po bavlnených či ľanových látkach vo svetlých prírodných odtieňoch. Využite ich vo forme závesov či obrusov.

Doplnky, ktoré dotvárajú charakter miestnosti

Dôležitou súčasťou tradičnej kuchyne sú, samozrejme, doplnky. Skvelou a zároveň praktickou voľbou je tradičný keramický riad, ktorý vystavíte na svetlo sveta v presklených vitrínach, ale aj kovové kvetináče, do ktorých posadíte chutné voňavé bylinky.

Pozor, aby ste to neprehnali s drevom

Pre rustikálnu kuchyňu je najviac typické používanie dreva. Tradičný drevený nábytok je jednoducho základ. Dajte si však pozor, aby ste to neprehnali a hnedá farba dreva bola v rovnováhe s podlahami a kachličkami. Odporúča sa preto použiť klasické biele keramické obkladačky a ako podlahu biele dlaždice, ktoré vytvoria krásny kontrast.
Ak však chcete rustikálny štýl v pravom slova zmysle bez žiadnych moderných doplnkov, pokojne zvoľte aj drevené podlahy. V tomto prípade sa však pohrajte s farbami. Veľmi estetickým riešením je drevená klasická kuchyňa v bielom prevedení v kontraste s klasickými tmavými hnedými podlahami.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

Záhrada na streche: Ako vytvoriť strešnú záhradu a osviežiť strechu domu

Záhrada vo vnútri: Nápady na vonkajší nábytok do interiéru

Eko-friendly nábytok: Ako vybrať a integrovať do vášho domova