Detská izba pre usilovných školákov

Študentská izba Gemo

V čase, keď vaše dieťa nastupuje do školy, veľa vecí sa mení. Detská izba, ktorá pôvodne slúžila najmä na oddych a hry sa čiastočne zmení na „pracovisko“. Školák má predsa viac povinností a aj iné záujmy a potreby ako dieťa v predškolskom veku. Čo by nemalo v izbičke chýbať a ako ju zariadiť tak, aby bola funkčná a zároveň sa páčila aj vášmu dieťaťu?

Ako by mala vyzerať detská izba?

Deti na prvom stupni základnej školy, teda vo veku asi 7-10 rokov sú veľmi vnímavé. Detská izba a nábytok v nej by mal byť originálny, farebný a hlavne by sa im mal páčiť. Ako rodič iste viete, čo bude vaše dieťa potrebovať a čo sa mu páči, určite sa ale pri výbere pýtajte aj na názor detí. Koniec koncov je to detská izba a tak by mala spĺňať aj predstavu detí. Pokiaľ zariaďujete izbu pre teenegerov, ich názor je ešte dôležitejší, pretože je náročnejšie im vyhovieť a určite chcete, aby sa v svojej izbe cítili príjemne.

Lavendon 4 študentská izba so zelenými dvierkami

Detský nábytok je dostupný v rôznych farebných a dizajnových prevedeniach. S farbami a vzormi treba narábať opatrne. O 3-4 roky sa totiž môže stať, že váš potomok z toho „vyrastie“ a farebný nábytok s obrázkami sa mu nebude páčiť, alebo sa bude jednoducho hanbiť. Tým nechceme povedať, že farby do detskej izby nepatria, rozhodne tu majú svoje miesto, ale netreba to s nimi preháňať. Práve preto vám teraz predstavujeme  modelovú radu Lavendon a Gemo.

Multifunkčný študentský nábytok Gemo 2

 

Gemo – jednoduchý a veselý nábytok

Detská izba bude pôsobiť sviežo a veselo vďaka nábytku Gemo, ktorý je síce farebný, ale vhodný aj pre staršie deti. Farebné sú totiž len úchyty a hrany na skrinkách, zásuvkách a dvierkach. Dostupné sú  3 farebné prevedenia – dub santana je doplnený červenou, hnedou alebo sivou farbou. Menšie deti skôr zaujme žiarivá červená farba, staršie deti alebo stredoškoláci ocenia sivú a hnedú.

Variabilná študentská izba Gemo 1 so sivými úchytkami

Modelová rada Gemo obsahuje všetko, čo potrebujete na zariadenie detskej izby školáka – posteľ, písací stôl, poličky, skrinky, skrine aj nočný stolík. Jednotlivé kusy nábytku tak môžete kombinovať podľa dispozície detskej izby a potrieb detí. V ponuke je posteľ s úložným priestorom aj možnosťou prístelky. Okrem klasickej postele ale Gemo ponúka aj poschodové postele s úložnými priestormi a písacím stolom, ktoré vám padnú vhod najmä ak potrebujete ušetriť priestor.

Priestranná detská izba Gemo 1 s červenými úchytkami

Zakúpiť sa samozrejme dajú aj rôzne skrinky, poličky a skrine na oblečenie. Ak chcete samostatný písací stôl, k dispozícií vám je klasický alebo rohový stôl aj so zásuvkami. Nábytok Gemo je vyrobený z lamina, je nenáročný na údržbu a má zaoblené hrany.

Podľa potrieb vyskladateľná študentská izba Gemo 5

Lavendon – detská izba plná farieb

Svieže farby do detskej izby prinesie nábytok Lavendon. Táto modelová rada je o niečo farebnejšia ako Gemo, pretože farebné sú nie len úchyty ale aj niektoré dvierka, zásuvky a podobne. Nábytok sa vyrába v žiarivo zelenej a levanduľovej farbe, v kombinácií s dizajnom jaseň coimbra je tak vhodný pre menšie aj väčšie deti. Nábytok z kvalitného lamina má hrany potiahnuté farebnou ABS páskou, vďaka čomu sú hrany odolnejšie a nábytok efektnejší. Keďže nábytok je určený predovšetkým do detských izieb, hrany sú zaoblené.

Lavendon detská izba plná farieb

Rovnako ako Gemo aj model Lavendon vám umožní zariadiť celú detskú izbu. V prípade postele máte dve možnosti – posteľ s úložným priestorom alebo posteľ s prístelkou a úložným priestorom. Bez problémov tak môže v detskej izbe vašej ratolesti prespať aj kamarátka či kamarát. K posteli môžete pridať aj nočný stolík so zásuvkou a úložným priestorom.

Kombinovateľná študentská izba Lavendon 1

Školák sa nezaobíde bez písacieho stola a vy si môžete vybrať, či je vhodnejší klasický alebo rohový stôl. Na knihy, školské potreby, hračky a iné drobnosti sú ideálne poličky a rôzne skrinky z modelovej rady Lavendon. Oblečenie nájde svoje miesto v niektorej zo skríň. Jednotlivé kusy môžete kombinovať a využiť podľa vašich potrieb, rozmerov a dispozície miestnosti. Lavendon vám v každom prípade ponúka nábytok s dostatočným množstvom úložných priestorov a všetky, pre deti potrebné veci.

Lavendon 3 fialová detská izba

Ktorý model nábytku do detskej izby vás oslovil viac – Lavendon či Gemo?

 

 

 

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

Eko-friendly nábytok: Ako vybrať a integrovať do vášho domova

Jarné trendy v designu nábytku: Farebné palety a vzory

Jarné upratovanie: ako optimalizovať úložné priestory pomocou nového nábytku