6 trendov, ktoré ovplyvňujú interiérový dizajn v roku 2015

Pol roka 2015 je už takmer za nami a vy ste si ešte stále nestihli zrenovovať tú izbu, ktorú plánujete vylepšiť už niekoľko mesiacov? Stále neviete nájsť štýl, ktorý by sa vám páčil, alebo vhodnú inšpiráciu? Možno vás naštartujú práve nasledujúce riadky, v ktorých sa dočítate, čo diktuje trendy v interiérovom dizajne tento rok.

1. Nová zlatá éra

V roku 2015 hlása návrat zlatá farba. Tentoraz sa však nebude nachádzať už len na zlatých rámoch obrazov a zrkadiel, vodovodných kohútikoch či kľučkách. Žiadané sú výrazné zlaté akcenty v podobe dizajnového nábytku, akým je napríklad konferenčný či barový stôl. Vo využívaní zlatej farby neplatia žiadne striktné pravidlá, azda len pravidlo zlatej strednej cesty – teda nepreháňať to. Zlato môžete kombinovať so striebrom, nehrdzavejúcou oceľou či meďou, avšak neurobíte nič zlé, ak zostanete len pri využívaní jedného kovu.

Ak však nepatríte k veľkým priaznivcom lesku všade navôkol, moderný nádych vnesiete do vášho príbytku aj drobnými zlatými doplnkami. Oživte miestnosť napríklad umiestnením zlatej vázy na stôl, alebo sa kreatívne vyžite a renovujte. Doprajte starým rámom obrazov nový zlatý náter, oživte staré šuplíky skrinky novými zlatými úchytkami, jednoducho sa hrajte. Uvidíte, výsledok bude stáť za to.

2. Dizajnový nábytok z ratanu

Ratanový nábytok má v roku 2015 taktiež svoje významné zastúpenie. Jemný vzor, typická karamelovohnedá farba a ľahkosť tohto materiálu vnesie sviežosť do každého interiéru. Presne tak, ratan už totiž dávno nenachádza uplatnenie len ako záhradný nábytok, ale aj ako príjemné oživenie interiérov. Hoci súčasný trend uprednostňuje do interiéru najmä prírodný ratan, môžete si vybrať aj z veľkej ponuky krásneho nábytku z umelého ratanu, ktorý je od toho prírodného na nerozoznanie a vo vašom interiéri vyvolá rovnaký efekt, ktorý sa vám len tak ľahko neomrzí.

3. Veľký comeback modrej

Poznáte to, modrá je dobrá, ale tento rok je dokonca aj mimoriadne štýlová. Dôkazom je množstvo nových dizajnových kolekcií prichádzajúcich zo zámoria, v ktorých zohráva modrá farba doslova prím. Či už siahnete po modrej v odtieni indigo, alebo námorníckej modrej, všetky odtiene sú žiadané. Nebojte sa výrazných modrých prvkov v podobe vankúšov, posteľnej bielizne či modrej pohovky.

4. Pozornosť si opäť žiadajú tapety

Už-už si mnohí začali myslieť, že tapetová móda je na ústupe, ale ona sa k nám opäť po čase vracia, a dokonca vo veľkom. Tapety sú viac farebné, majú bohatšiu textúru a na stenách sa stávajú dominantným prvkom. Ak však nepreferujete tapety na celej stene, stále môžete vyskúšať alternatívu v podobe krásnych nástenných nalepovacích dekorácií. Ak teda hľadáte formu, ako spestriť váš interiér, tapety sú nepochybne zaujímavou voľbou.

5. Pantone farbou roka je Marsala

Ak nie ste fanúšikmi studenej modrej, zaloviť môžete aj v teplejších farbách, akou je napríklad farba Marsala, ktorá je vyhlásená spoločnosťou Pantone za farbu roka 2015. Teplý odtieň tejto zaujímavej farby vnesie eleganciu do každého príbytku. Veľmi dobre sa dá zároveň kombinovať práve s modrou v odtieni indigo a tiež modernou olivovo zelenou.

6. Pre minimalistov je tu bielo-biela móda

Minimalistické interiéry, v ktorých dominuje čistá biela jednoduchosť, si stále držia vysokú popularitu. Dekorovanie v štýle „všetko biele“ sa vyníma najmä v obývačkách a spálňach, v ktorých vytvára príjemnú pokojnú atmosféru. Biele steny, biela pohovka, biela deka i stôl, to všetko môže spolu vyzerať veľmi dobre. Ak sa však bojíte, že by vaša izba mohla pôsobiť sterilným dojmom, oživte ju šedými doplnkami v podobe koberčeka alebo pridajte vankúšiky s čiernobielym vzorom. Podobné interiéry len dokazujú pravdivosť výroku, že v jednoduchosti je jednoducho krása. 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Related posts

Ako si vyrobiť dekorácie pre váš domov na Veľkú noc?

Retro a moderný štýl spolu: trendy v nábytku na rok 2024

Nábytkový dizajn: Čo nás čaká v roku 2024?