Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Urobte si vlastnú jesennú dekoráciu!

Urobte si vlastnú jesennú dekoráciu!

by blog.novynabytok.sk
jesenná výzdoba

Spolu s jeseňou prichádza aj chladnejšie a sychravejšie počasie, ktoré asi väčšina z nás príliš v láske nemá. Skúste však prekonať svoje predsudky a možno aj lenivosť a vyberte sa na peknú prechádzku do prírody.

Takáto zdravotná prechádzka zároveň poskytuje priestor na hľadanie pokladov, z ktorých môžete tvoriť.

photo-1445796886651-d31a2c15f3c9

Foto: © unsplash.com

Jesenné obdobie so sebou prináša aj inšpiráciu a materiál na výrobu originálnych dekorácií do bytu. Ako a z čoho si vyrobiť jesennú dekoráciu?

Prírodné materiály

Na jeseň sa dá zohnať všeličo na výrobu jesennej dekorácie do bytu. Stačí sa vybrať na príjemnú prechádzku do prírody a rozhliadnuť sa okolo seba. Určite objavíte nádherne zafarbené listy, gaštany, žalude, šišky, šípky alebo obyčajné konáriky.  Všetky tieto veci sú skvelým základom na výrobu dekorácií, ktoré vyniknú nielen v obývačke a predsieni, ale aj v detskej izbe.

jesenná výzdoba

Foto: © pexels.com

Zabúdať, samozrejme, netreba ani na tekvice, ktoré už dozrievajú v záhradách, alebo ich nájdete v obchodoch. Keď si dáte všetok materiál na kopu, možno vás to inšpiruje a jednoducho začnete tvoriť. Druhou možnosťou je nechať sa inšpirovať týmto článkom, v ktorom nájdete niekoľko tipov na výrobu vlastnej jesennej dekorácie.

photo-1445445096960-c6fd1a3b901e

Foto: © unsplash.com

využite skvelé akcie

Jesenný veniec

Na výrobu venčeka môžete použiť všetko, čo vám len príde na um. Základ venca si môžete vyrobiť sami z tenkých prútikov, ktoré pozapletáte, alebo si ho zakúpite už hotový. Na zdobenie potom môžete použiť živé aj umelé dekorácie. Hodia sa napríklad žalude, malé tekvice, listy, jarabiny, šípky alebo farebné stužky.

veniec z prírodných materiálov

Foto: © pixabay.com

Dekorácie sa najlepšie pripevňujú tenkým drôtikom alebo pomocou taviacej pištole. V tejto tvorivej činnosti sa fantázií medze naozaj nekladú a zapojiť môžete aj svoje kreatívne deti.

jesenný veniec na dvere

Foto: © pixabay.com

Miska z lístia

Jesenná dekorácia do kuchyne, jedálne alebo predsiene? Určite miska! Použiť ju môžete na cukríky, čokoládky alebo pokojne odkladanie kľúčov, aby ste si ich mali vždy na jednom mieste.

Na výrobu misky z jesenného lístia budete potrebovať veľa lístia, nožnice, balón, štetec a tekuté lepidlo na decoupage, ktoré zoženiete v papiernictve alebo na internete.

miska z lístia

Foto: © Hello!Lucky

V prvom kroku je potrebné lístie samozrejme očistiť a odstrániť stonky, prípadne aj hrubšie žily, aby lístie držalo pokope. Potom nafúknite balónik. Balónik by mal byť taký veľký, aká veľká by mala byť vaša nová miska.

pripravte si kopu lístia

Foto: © Hello!Lucky

Okrem veľkosti misky je dôležitá aj jej výška. Na nafúknutý balónik si teda nakreslite čiaru, aby ste vedeli pokiaľ budete nanášať lepidlo. Pomôcť si môžete aj miskou. Balónik položte do misky a obkreslite okraj, aby bola čiara rovná. Potom už môžete naniesť prvú vrstvu lepidla.

na výrobu misky použijete balón

Foto: © Hello!Lucky

Keď je balónik natretý lepidlom, môžete začať ukladať listy. Keď list prilepíte na balón, pretrite ho ešte ďalšou vrstvou lepidla a nešetrite ním. Pozornosť by ste mali venovať hlavne okraju lista, aby sa neodlepoval. Pokračujte s lepením listov až dovtedy, kým nepokryjete celú požadovanú plochu. Misku potom nechajte uschnúť tak, aby sa listy ničoho nedotýkali.

nalepujte postupne listy

Foto: © Hello!Lucky

Balónik teda môžete položiť do misky alebo inej nádoby, ale dajte pozor, aby sa okraj misky nedotýkal listov. Misku nechajte sušiť niekoľko hodín a potom pomaly vyfučte balónik. Opatrne ho oddeľte a krásna jesenná dekorácia do bytu je hotová.

listy sú ideálna jesenná dekorácia

Foto: © Hello!Lucky

Ktorú jesennú dekoráciu do bytu si vyskúšate vyrobiť? Alebo máte iné obľúbené dekorácie, ktoré si vyrábate každú jeseň? Podeľte sa s nami o vaše výtvory!

Čítajte tiež: Minimalizmus a prírodné materiály: objavte osobitý japonský štýl!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť