Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 9 obľúbených farebných kombinácií na Vianoce

9 obľúbených farebných kombinácií na Vianoce

by blog.novynabytok.sk
Vianočné gule

Vianočné stromčeky

Možno ste už aj vy rozmýšľali nad tým, aké farby by mala mať vaša vianočná výzdoba tento rok, adventom počnúc a Silvestrom a Tromi kráľmi končiac. Do akých odtieňov zladíte stromček, výzdobu štedrovečerného stola a vianočnú výzdobu v oknách, prípadne na dverách tak, aby celý váš byt alebo dom pôsobil sviatočne a esteticky? Prinášame vám trochu inšpirácie: 9 TOP súčasných vianočných trendov!

1. Na prírodno

Tie najtradičnejšie Vianoce, s jabĺčkami a orieškami, nerátajú so žiadnymi farebnými excesmi. Ak sa rozhodnete pre skromnú výzdobu v prírodnom štýle, širokým oblúkom sa vyhnite trblietkam a krikľavým farbám. Hlavným materiálom výzdoby „na prírodno“ je drevo, ktorému je ponechaná jeho prirodzená hnedá farba. Pri tvorbe adventných vencov môžete využiť aj ďalšie prírodné materiály: vetvičky ihličnanov, šípky, imelo, mach… Ak ich potrebujete doplniť nejakou látkou, použite nefarbený ľan, vrecovinu, prírodný špagát, prípadne stužky decentnej zelenej alebo červenej farby.

Vianočná dekorácia

2. Meď a kovový lesk

Medená je rozhodne farbou tejto sezóny a jej slávnostný lesk sa perfektne hodí na krásne prestretý vianočný stôl. Pristane aj rozžiarenému stromčeku, na ktorý vám odporúčame použiť bezpečnú LED svetelnú reťaz studeného odtieňu. Medené ozdoby môžete skombinovať s bielou, smaragdovo zelenou, vínovou červenou, ale aj modrou či tyrkysovou farbou. Zaujímavý efekt dosiahnete aj kombináciou matných ozdôb medených odtieňov s lesklými ozdobami striebornej farby.

Vianočný stromček

3. Ľadové variácie

Ďalším trendom Vianoc je priehľadnosť a krehké ľadové cencúle, ktoré sú vyrobené zo skla. Sklené ozdoby na stromček však môžu pôsobiť príliš nenápadne a preto vám odporúčame tieto mrazom dýchajúce dekorácie doplniť ozdobami v niektorej z farieb ako sú strieborná, svetlomodrá, svetlozelená alebo klasická biela či krémová.

Vianočné gule

4. Magická fialová

Liturgická farba adventu, záhadná a ušľachtilá fialová dodá vašej vianočnej výzdobe sviatočnú náladu. Fialové akcenty na stromčeku zvýrazníte striebornými a bielymi ozdobami s metalickým leskom. Ak sa vám tmavá fialová zdá príliš pochmúrna, pridajte dekorácie v svetlejších odtieňoch fialovej, prípadne ružovej.

Vianočné gule

5. Vianočná výzdoba á la tie roky 70-te…

Retro na slovenský štýl znamená návrat k salónkam a výrazným farbám ako je sýtozelená, modrá, žltá a červená. Nebojte sa kombinovať oldschoolové gule a iné zaujímavé ozdoby na stromčeku s farebnými žiarovkami svetelnej reťaze a pridajte aj trblietky. Retro stromček to znesie.

Vianočné gule

Vianočné ozdoby

6. Pastelová jemnosť

Váš stromček a výzdoba domácnosti môžu mať aj jemnejšiu podobu. Pudrové odtiene, pastelová zelená, modrá, žltá a ružová, v kombinácii s bielou a jemnými dekoráciami z papieru alebo paličkovanej čipky pôsobia veľmi romanticky a navodia vám v obývačke príjemnú zimnú náladu, aj keď budú Vianoce na blate.

Vianočné darčeky

Papierové stromčeky

7. 50 odtieňov béžovej

Od krémovej, odtieňu šampanského, béžovej, až po svetlohnedú: tón v tóne bude vaša výzdoba ozaj krásna a pritom decentná. Zamerajte sa na prírodné materiály ako je drevo, hlina (keramika), nebielený papier, kukuričné šúpolie či včelí vosk. Vyzdobte stromček vlastnoručne upečenými medovníkmi. Na konferenčný stolík v obývačke nezabudnite položiť prútený košík s ovocím a voňavými smrekovými vetvičkami.

Drevená ozdoba

Papierový anjelik

8. Elegantná modrá

Modrá farba pôsobí na vianočnej výzdobe veľmi štýlovo. Tmavomodré, bledomodré či tyrkysové dekorácie výborne vyniknú na adventných vencoch, na sviatočnom stole, na oknách aj na vianočnom stromčeku. Ak chcete dosiahnuť teplejšie odtiene výzdoby, skombinujte modrú s hnedou, béžovou alebo medenou farbou. Ak chcete podčiarknuť chladnú krásu modrej, skombinujte ju s bielou alebo striebornou.

Modré vianočné ozdoby

9. Zelená a červená

Táto farebná kombinácia je nestarnúcou klasikou Vianoc. Zelený stromček, červené jabĺčka a šípky a plody cezmíny či obľúbená kvetina vianočná hviezda, nás opäť vracajú k tradičným farbám najkrajších sviatkov roka. Pre modrenejší vzhľad výzdoby môžete siahnuť po dekoráciách s vysokým leskom, výraznej smaragdovozelenej a vínovočervenej farby.

Vianočné vrecúško

Šteniatko

Čo poviete, inšpirovali sme vás? V akých farbách tento rok zdobíte vy? 🙂

Foto: © Pixabay; Foto: © Pexels

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť