Home Bývajme zdravo! Podľa čoho si zvoliť správny TV stolík?

Podľa čoho si zvoliť správny TV stolík?

by blog.novynabytok.sk
TV stolík/skrinka - ASM - Pirmont

Hoci namiesto televízneho stolíka môžete použiť aj obyčajnú komodu, skrinky, či dokonca na seba naskladané prepravky, prepracovaný TV stolík s úložným priestorom je rozhodne vhodnejším riešením do každého priestoru.

TV stolík/skrinka - ASM - Pirmont

TV stolík/skrinka – ASM – Pirmont

TV stolík by rozhodne nemal chýbať v žiadnej obývačke. Či už na svoj televízny stolík umiestnite najmodernejší model telky s DVD prehrávačom, alebo Hi-Fi súpravu, vyberať by ste mali obozretne a s ohľadom na vaše potreby a priestorové možnosti. 

Mrknúť naj TV stolíky

TV stolík/skrinka - Famm - Sigma

TV stolík/skrinka – Famm – Sigma

Široké aj úzke stolíky pod televíziu bývajú často súčasťou sektorového nábytku. Pri výbere obývacej steny vás však obmedzuje jej veľkosť. Ak má vaša zostava nábytku do obývačky len úzky stolík, s veľkou plazmovou obrazovkou či domácim kinom sa môžete rozlúčiť.

TV stolík/skrinka - ASM - Fresh

TV stolík/skrinka – ASM – Fresh

Dostatočne široké stolíky pod televízor poskytujú primeranú vzdialenosť od steny aj pre staršie modely, ktoré sú tým pádom dobre odvetrané. Ak majú naviac aj otvory pre káble, budú pôsobiť veľmi úhľadne. Široké TV stolíky s miestom pre audio/video vám umožnia postaviť k televízoru aj video alebo DVD prehrávač, prípadne Hi-Fi vežu či dokonca obľúbený starý gramofón – fantázii sa medze nekladú. Kvalitne vypracovaný a široký televízny stolík býva spravidla pevný a stabilný. Pre istotu si však overte u výrobcu, či má dostatočnú nosnosť pre váš typ TV prijímača.

super akcie Nového Nábytku

Ak máte kvalitný televízny stolík s úložným priestorom, budete mať kde uskladniť ovládače, baterky do nich, DVD s filmami, časopisy s programom a ďalšie veci, ktoré patria k výbave skalného diváka. Model s policami a dvierkami umožní schovať tieto predmety tak, aby vám nezavadzali. Ak chcete naopak vyvolať dojem vzdušnosti a odľahčiť priestor v izbe, vyberte si kovový TV stolík so sklom.

TV stolík - WIP - Top

TV stolík – WIP – Top

Lacné TV stolíky z drevotriesky sú výhodnou investíciou, lebo sa ľahko udržiavajú (stačí pretrieť vlhkou handričkou) a vďaka mnohorakým farebným prevedeniam nie je ťažké nájsť práve taký, ktorý zapadne do vášho interiéru. Drevené stolíky z masívu pôsobia robustnejšie, dodajú obývačke väčšiu útulnosť a majú tiež zvýšenú odolnosť a nosnosť.

TV stolík/skrinka - BRW - KENT

TV stolík/skrinka – BRW – KENT

Veľmi efektne pôsobia dlhé TV skrinky s LED osvetlením po celej dĺžke hornej dosky. Predovšetkým pri zhasnutom svetle vyzerajú skutočne pôsobivo, najmä ak máte biele alebo čierne prevedenie so zvýšeným leskom. Je vhodné umiestniť nejaký druh svietidla aj za obrazovku: v nočných hodinách je totiž kontrast medzi svietiacou obrazovkou a tmavým pozadím veľmi veľký a takéto pozeranie televízie je namáhavé pre oči.

TV stolík/skrinka - WIP - Laguna

TV stolík/skrinka – WIP – Laguna

Skrinku pod TV s televízorom nedávajte k oknu alebo oproti oknu, denné svetlo by totiž vyvolávalo nepríjemné zrkadlenie obrazu a znižovalo jeho viditeľnosť. Televízor by ste taktiež mali umiestňovať približne do výšky očí, aby ste naň nepozerali z podhľadu ani z nadhľadu. Ideálny stolík pod televíziu by mal byť umiestnený priamo pred sedačkou alebo sedacou súpravou.

Skrinka - Tempo Kondela - Katy

Skrinka – Tempo Kondela – Katy

Čítajte tiež: Najhoršie prehrešky pri dizajnovaní interiéru: tomuto sa vyhnite!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť