Home Bývajme zdravo! PC a písacie stolíky – podľa čoho vyberať?

PC a písacie stolíky – podľa čoho vyberať?

by blog.novynabytok.sk
Písací stôl - Tempo Kondela - Johan 01

Kde je poriadok, tam ide práca od ruky. Ako však vyberiete kvalitný PC stolík alebo písací stôl do pracovne alebo do detskej izby?

Deti, študenti aj dospeláci – všetci dnes pracujeme s počítačmi. Neznamená to však, že náš pracovný stôl musí byť nudný a nezaujímavý. Dnes už ľahko zoženiete PC a písacie stolíky s originálnym dizajnom, ktoré sa vojdú aj do malého panelákového bytu a zároveň poskytnú dostatok úložného priestoru pre všetku nevyhnutnú techniku.

 

Písací stôl - Tempo Kondela - Johan 01

Písací stôl – Tempo Kondela – Johan 01

PC stolík - WIP - Kuba

PC stolík – WIP – Kuba

PC stolíky si vyberajte hlavne podľa toho, koľko voľného priestoru máte v byte a aké množstvo techniky na ne chcete umiestniť. Ak pracujete len s klasickým laptopom, postačí vám malý PC stolík s rovnou plochou.

PC stolík - Famm - 80134/49

PC stolík – Famm – 80134/49

Ak vlastníte klasický desktopový počítač, musíte mať dostatok miesta nielen pre ťažkú PC skrinku a monitor, ale aj pre klávesnicu a myš. Ďalší priestor naviac budete potrebovať, ak chcete k počítaču umiestniť zariadenia ako tlačiareň, kopírka, skener či telefón. Domáca kancelária sa vám tak môže nafúknuť do nečakane veľkých rozmerov. Priestranný rohový PC stolík s priestorom na klávesnicu a viacerými poličkami pomôže vyriešiť tento problém. Vďaka jeho tvaru budete mať tiež na dosah všetko, čo práve potrebujete.

Rohový PC stolík - ML Nábytok - Elf L / P

Rohový PC stolík – ML Nábytok – Elf L / P

Rohový PC stolík - Tempo Kondela - Rafael RAF 12

Rohový PC stolík – Tempo Kondela – Rafael RAF 12

Lacnejší písací stôl z drevotriesky môže byť takisto riešením pre umiestnenie počítača, ak používate notebook, alebo ak s počítačom pracujete len zriedkavo. Písacie stoly z ľahkých materiálov sú vhodné a aj pre deti a tínedžerov. Vaše deti taktiež ocenia písací stolík s nastaviteľnou výškou.

PC stolík - Tempo Kondela - Jofry

PC stolík – Tempo Kondela – Jofry

Kvalitný písací stôl z drevotriesky sa ľahko udržiava a dá sa pri ňom študovať, písať domáce úlohy aj pracovať na počítači. Pracovný stôl z dreveného masívu sa pomalšie opotrebuje a v prípade potreby unesie PC zostavu aj s dvoma monitormi.

Akciové PC stoly a písacie stoly

Ak vám chýbajú poličky na nevyhnutné pracovné pomôcky a papiere, môžete si nejaké namontovať na stenu nad stolom. Ak, naopak, potrebujete len minimálny priestor a máte malý byt, využite PC stolík bez skriniek, v podobe dosky, ktorá sa namontuje na stenu. Kovové PC stolíky so sklenenou doskou taktiež odľahčia byt a dodajú mu moderný vzhľad.

PC stolík - WIP - Zoom biela

PC stolík – WIP – Zoom biela

PC stolík - Halmar - B-26PC stolík – Halmar – B-26

Optimálna výška pre pohodlný PC stolík je 70-80 cm. Pre najväčší komfort si zaobstarajte PC stolík s poličkou na klávesnicu, ktorá sa nachádza o niečo nižšie a keď ju nepotrebujete, môžete ju zasunúť. Vďaka tejto polohe sa vaše ruky menej unavia pri písaní.

PC stolík - Tempo Kondela - Melichar

PC stolík – Tempo Kondela – Melichar

PC stolík - WIP - Promo - Promo 1

PC stolík – WIP – Promo – Promo 1

Ak má stôl vyvýšený podstavec na umiestnenie monitora, bude sa vám lepšie pracovať, lebo monitor bude vo výške očí. Milovníkom poriadku odporúčame vybrať si stôl s praktickými otvormi na kabeláž. Ak zvyknete veľa pracovať pri počítači, k stolíku si zaobstarajte aj ergonomickú kancelársku stoličku s vysokou opierkou.

Mrknúť kancelárske stoličky

PC stolík - Tempo Kondela - Mops Saldo orech

PC stolík – Tempo Kondela – Mops Saldo orech

Písací stôl - Tempo Kondela - Bexinton 205604 (s regálom)

Písací stôl – Tempo Kondela – Bexinton 205604 (s regálom)

Čítajte tiež: Ako zariadiť študentskú izbu?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť