Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Nábytok z debničiek, ktorý vás očarí

Nábytok z debničiek, ktorý vás očarí

by Anita

Skúšali ste niekedy vyrobiť vlastný nábytok? Nemusíte mať strach, nie je to také náročné ako sa môže na prvý pohľad zdať. Nábytok z debničiek je originálny, vkusný a takmer zadarmo. Vyrobiť si môžete konferenčný stolík, knižnicu, úložné priestory a využiť môžete aj svoju fantáziu. Pre inšpiráciu vám prinášame niekoľko zaujímavých tipov.

Vlastný nábytok z debničiek

Vyrobte si nábytok z debničiek

Foto: © 2017 Pexels

Konferenčný stolík do obývačky

Túžite po elegantnom konferenčnom stolíku s úložným priestorom na knihy, časopisy, ovládač k TV alebo deku? Potom si pripravte 4 debničky, drevené laty, hranoly alebo nožičky, farbu na drevo, štetec, meter, šróby, vŕtačku, pílku, šmirgľovací papier, lepidlo na drevo. Drevené bedničky môžu byť trochu drsné alebo sa na niektorých miestach môžu odštiepavať triesky. Rozhodne by ste ich mali pomocou brúsneho papiera vyhladiť, aby neprišlo k zadretiu triesky.

Stolík bude mať samozrejme takú podobu akú si zvolíte. Je na vás, či zachováte prirodzenú podobu dreva a nábytok len nalakujete, alebo použijete farebný náter. Rozmery závisia od rozmerov debničiek ktoré máte k dispozícií a predtým, ako sa pustíte do výroby zvážte, či bude stolík rozmerovo vhodný do vašej obývačky. Ako sa vyrába stolík z drevených bedničiek uvidíte v nasledujúcom videu.

Jednoduchá knižnica na všetky bestsellery

Drevené bedničky sa dajú premeniť aj na jednoduchú ale originálnu knižnicu, ktorá s hodí do obývačky aj do detskej izby. Ak chcete vyrobiť knižnicu, potrebovať budete samozrejme bedničky (6-8 kusov), brúsny papier, náter alebo lak na drevo, šróby, vŕtačku, vodováhu, prípadne meter.

Skôr ako začnete zmerajte si rozmery debničiek a priestoru, kde má stáť vaša nová knižnica. Bedničky môžete na seba ukladať na výšku alebo na šírku podľa vašich predstáv a možností. Knižnica ani nemusí byť symetrická, môže mať rôznu šírku a rôznu výšku. Konečný výsledok ako aj farba závisí naozaj len na vašom vkuse a priestorových možnostiach. Inšpirácie nájdete v týchto videách.

Peliešok pre vášho domáceho miláčika

Máte doma psa alebo mačku a chcete, aby mal váš miláčik exkluzívny peliešok? Vyrobte im z drevenej debničky pohodlné miestečko na oddychovanie a spánok. Okrem bedničky si pripravte ešte farbu na drevo, štetec, kladivo, vŕtačku, brúsny papier, dekorácie (písmená, nápisy, šablóny na maľovanie a pod.), prípadne lepidlo na drevo. Potrebná bude samozrejme aj deka alebo vankúšiky, aby sa váš maznáčik cítil pohodlne. Ak chcete vidieť, ako prebieha taká výroba peliešku pre psa z drevenej bedničky, pozrite si nasledujúce video.

Drevené bedničky sa dajú využiť najrôznejšími spôsobmi – vyrobiť sa dajú poličky, úložné priestory, nočný stolík, botník a pod. Ďalšie inšpirácie nájdete v tomto videu.

Oslovili vás naše tipy na výrobu nábytku z bedničiek? Alebo doma už nejaký originálny vlastnoručne vyrobený nábytok máte?

Ak máte chuť vyrábať ďalšie veci, prečítajte si tiež náš článok: Vyrobte si dekoráciu z krabice od pizze

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť