Home Rady pri výbere nábytku Malý nábytok je skvelý darček. 5 tipov na Vianoce.

Malý nábytok je skvelý darček. 5 tipov na Vianoce.

by Martin

Ak kupujete rodine pravidelne vianočné darčeky, dostanete sa jedného dňa do problémov, čo práve tento rok svojim najmilším zaobstarať. Skúste popremýšľať, či im nechýba nejaký pekný kúsok vybavenie interiéru. Kuchynská linka pod stromčekom ale nie je asi zrovna to pravé. Riešením je malý nábytok, trebárs komody, bielizníky, poličky, paravány alebo malé kresielká či stoličky a taburety. Skúste to.

Pred nákupom si premyslite, čo a kam kupujete

Ešte pred cestou do obchodu alebo na internet si uvedomte, čo a kam kupujete. Výber nábytku do malého bytu totiž môže byť veda. Aj keď to často nejde, vyberajte nábytok ideálne v odtieni, ktorý bude svetlejší ako podlaha a zároveň tmavší ako strop. Dbajte na to, aby kúsky nepôsobili skôr masívne, vhodné je lamino alebo dyha. Prednosť majú rovné línie pred prílišným zdobením.

Zrkadlo ako výrazný kus nábytku nemusí visieť striktne len v kúpeľni alebo predsieni. Darček pre mamičky im umožní nielen kedykoľvek skontrolovať ich zovňajšok, ale zároveň esteticky pozdvihne celkový vzhľad interiéru. Od Vianoc tak bude pôsobiť väčším a svetlejším dojmom. Vyberajte najlepšie zo stáleho, farebne nemenného a voči oderu odolného lamina.

Poťahovú látku vyberajte odolnú a príjemnú na dotyk

Milovníci pohodlia a príjemného leňošenia ocenia malú pohovku, kde môžu relaxovať nielen v sede, ale hlavne poležiačky. Vyberte odolnú a na dotyk príjemnú poťahovú látku. Každý ocení rozkladaciu funkciu i snímateľný a prateľný poťah oporných vankúšov. Veľmi uľahčujú upratovanie a pomôžu zachovať vankúšom čistý a svieži vzhľad.

Štvorcové policové regály kúpte napríklad z kvalitne spracovaného lamina v prírodnom dekóre dub. Obdarovaný si tak môže perfektne usporiadať knihy, rôzne zbierky alebo suveníry z pekných ciest. Pre vyššiu odolnosť voči oderu citlivých hrán používajú výrobcovia tvrdé ABS hrany. Do bytu tak prichádza veľmi zaujímavý prvok s mnohými menšími i väčšími policami.

Sedacie vaky pod stromčekom určite nikoho nesklamú

Zábavným doplnkom detských izieb sú obľúbené sedacie vaky. Výrobcovia ich dodávajú v rôznych podobách aj farbách a zaručujú ich dlhú životnosť a pevnosť. Chlapci aj dievčatká sa radi pohodlne zavŕtajú do sedenia, ktoré sa úplne prispôsobí momentálnej polohe tela. Vyberte si z vriec v podobe zvierat, lôpt, hracích kociek alebo rôznych zostáv pre hravé sedenie.

Počítajte s tým, že v malých priestoroch je lepšie mať nižší nábytok než ten vyšší. Nad nízku stenu sa dá napríklad pridať niekoľko poličiek a miesto pôsobí lepšie, než keby ste sem postavili veľkú skriňu. Vyberajte tiež predovšetkým nábytok, ktorý poskytuje úložné priestory, každý kúsok miesta sa počíta. Najhoršie je, keď má obdarovaný veľa vecí na malom priestore a všetky na očiach.

Pohodlné ležanie si zaslúžia aj domáci miláčikovia

Vianočné darčeky si zaslúžia aj domáci miláčikovia. Najväčšiu radosť čivave alebo bišonovi urobí taburet. Spokojná s ním ale bude aj mačacia časť domácej zvieracej populácie. Dostane mäkké a čalúnené ležanie, najlepšie s umývateľnou poťahovou látkou. Podľa vzorkovnice si zvolíte aj farbu, ktorá bude čo najlepšie ladiť s okolitým interiérom.

Malý nábytok sú šikovné kúsky, ktoré umiestnite kamkoľvek, kde sa vám hodia. Nemusíte nič vyrubovať alebo premiestňovať. Trebárs taburety a stoličky vnímame ako multifunkčný nábytok. Možno ich používať ako malé konferenčné stolíky, podnožky alebo odkladacie stolíky. Útulným dojmom pôsobia poličky, aj keď vyžadujú častejšie upratovanie než uzatvorené skrinky.

Rozhodli ste sa nakúpiť svojim blízkym na Vianoce malý nábytok? Napíšte do komentára pod článkom, čo ste vybrali, odkiaľ ste čerpali inšpiráciu a poraďte ostatným čitateľom.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť