Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Krabica od pizze – netradičný bytový doplnok

Krabica od pizze – netradičný bytový doplnok

by Martin

 

Nechávate si často doviezť pizzu domov, pretože milujete jej chuť a nechce sa vám chodiť do pizzerie? Alebo snáď nie kvôli chuti, ale pretože stále čakáte na krásneho kuriéra či kuriérku? Potom je možné, že sa vám doma hromadia škatule od pizze a priestor v byte sa začína blížiť nule. Čo môžete robiť s krabicami od pizze, keď sa vám ich nechce vyhadzovať? Vyrobte si napríklad obrázok na stenu, stojan na notebook, stolný futbal či malú zásuvkovú skrinku. Pri výrobe si však dajte pozor, aby krabica nebola zamastená. Ak sa vám nepáči predstava, že by ste tvorili z použitej krabice, kúpte si novú. Stojí iba pár centov.

Foto: ©Depositphotos.com/belchonock

1) Stojan na notebook

Pozeráte celý deň na monitor notebooku a už vás z toho bolí za krkom, pretože ho máte položený len tak na pracovnom stole? Nachystajte si krabicu od pizze, pravítko, ceruzku, nožnice a zošívačku a vyrobte si stojan na laptop. Krabicu rozložte a narysujte si na ňu pomocné čiary podľa šablóny. Podľa týchto čiar potom krabicu zložte a spoje zaistite zošívačkou.

2) Obraz na stenu

Potrebujete krabicu, ktorá nebude mať skosené rohy, tapetu, baliaci papier alebo textíliu a lepidlo (najlepšie v spreji). Podľa veľkosti škatule si odstrihnite papier tak, aby ste ho mohli ohnúť cez jej boky. Vrch škatule nastriekajte lepidlom a pritlačte naň nachystaný papier. Potom nastrihnite diagonálne rohy papiera, dve strany krabice zalepte a ďalšie dve orežte dorovna a nalepte tak, aby vznikli čisté rohy.

3) Stolný futbal

Stačí vám krabica od pizze, zelený papier, biela fixa alebo lepiaca páska, lepidlo, nožnice, pár knižiek, dva čističe rúrok, slamky a vatová guľôčka. Krabicu otvorte, dno polepte zeleným papierom, nakreslite alebo nalepte čiary a doprostred kratších strán škatule vytvorte bránky z čističov rúrok. Pri bránkach vytvorte do dna krabice diery, aby nimi mohla loptička prepadnúť. Boky ihriska môžete olepiť rôznymi reklamami. Potom už stačí položiť ihrisko na knižky a môžete sa pustiť do hry. Loptičku z vaty ovládajte fúkaním do slamky.

4) LED lampa

Lampu 01 od Fattela kúpite za 40 eur, alebo si môžete stiahnuť šablónu a poskladať si ju sami. Šablóna je zadarmo. Okrem šablóny potrebujete krabicu od pizze, napájací zdroj, pružnejší LED pásik pripojený káblom, pravítko, ceruzku a nožnice. Krabicu rozložte a nalepte na ňu šablónu. Podľa nej vyrežte jednotlivé diely a poskladajte lampu. Kartón nakoniec môžete natrieť akrylovou farbou na ľubovoľný odtieň.

5) Zásuvková skrinka

Na skrinku so šiestimi zásuvkami potrebujete osem krabíc. Ďalej si nachystajte nožnice, pravítko, ceruzku a zošívačku alebo lepidlo. Z dvoch krabíc vytvorte box (korpus skrinky). Pri ostatných krabiciach oddeľte dno a veko. Dna pripevnite zošívačkou alebo lepidlom na vnútorné strany bokov skrinky tak, aby ste vytvorili prepážky na položenie zásuviek. Do prednej strany viek vytvorte otvor, ktorý poslúži namiesto úchytky, a vsuňte ich do jednotlivých prepážok. Ak chcete potlačiť „krabicoidný“ vzhľad skrinky, olepte ju tapetou alebo ozdobným papierom.

6) Okuliare pre virtuálnu realitu

Hotové okuliare pre virtuálnu realitu stoja asi 5 eur, môžete si ich však vyrobiť aj sami. Potrebujete krabicu od pizze, šablónu, lepidlo, nožnice alebo zalamovací nôž, samolepiaci suchý zips, gumičku, kovové podložky, magnety a bikonvexné šošovky s priemerom 25 mm s 40 mm ohniskovou vzdialenosťou (nájdete ich napríklad na Amazone). Vytlačte si šablónu, prilepte ju na rozloženú krabicu od pizze a vyrežte všetky diely. Na vyznačené miesta pripevnite suché zipsy, magnety aj šošovky a okuliare zložte. Potom už len dovnútra vložte mobil a užite si virtuálnu realitu za málo peňazí.
Máte ďalší nápad, čo by sa dalo vyrobiť z krabice na pizzu? Napíšte do komentára pod článkom.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť