Home Nápady do záhrady Exotický teak a chladnejšie farby. Aj to sú súčasné trendy záhradného nábytku

Exotický teak a chladnejšie farby. Aj to sú súčasné trendy záhradného nábytku

by blog.novynabytok.sk

Aj vy ste sa už nevedeli dočkať toho dňa, keď si budete môcť konečne vychutnávať teplé slnečné dni na záhradke či na dvore, v spoločnosti ľudí, ktorí sú vám najmilší, či si len tak v pokoji osamote leňošiť na ležadle a užívať si ničím a nikým nerušenú pohodu? Tie dni sú konečne tu, no s nimi však pre mnohých prichádza aj istá nevyhnutná záležitosť – kúpa záhradného nábytku. Aké sú súčasné trendy a po čom sa oplatí siahnuť, aby vaša záhradka vyzerala tip-top? Aj to sa dozviete sa v našom článku.

Do popredia sa dostáva exotické drevo teakteak-172642_640

Plastový záhradný nábytok je už dávno out. Naopak, čoraz väčšej obľube sa teší hliník, oceľ, ratan, no najmä tradičné drevo, ktoré sa vyznačuje nielen dlhou trvácnosťou, ale aj veľmi vkusným prírodným dizajnom, ktorý krásne zapadá do akejkoľvek záhrady. Mimoriadne populárne je tropické drevo, a to najmä teak. Ide o tropické, tvrdé a veľmi odolné drevo s medovohnedým sfarbením, ktoré dokáže bez problémov odolávať aj nepriaznivému počasiu bez toho, aby ste sa oň museli nejako zvlášť starať.

Bez starostlivosti však teak po istom čase účinkom poveternostných vplyvov zmení svoju typickú farbu na striebornošedú. A hoci sa vzhľad dreva zmení a dostane svoj nostalgický charakter, jeho vlastnosti zostanú stále rovnaké. Takéto zastarané sfarbenie teakového dreva je napríklad v Anglicku populárne. Ak ale uprednostňujete medovohnedý vzhľad, teak budete musieť ošetrovať a starať sa oň.

deokork_zostava_glasgow_II_1+4_pieskovaPriestor dostáva kreativita a kombinovateľnosť

Hotové záhradné sety nedávajú veľký priestor na kreativitu. Tá sa však v moderných záhradách doslova vyžaduje, veď práve svojský štýl a nápaditosť každého z nás dokážu urobiť zo záhradky jedinečné mesto, prispôsobené štýlu a vkusu majiteľa. Preto sa v súčasnosti pri výbere nábytku prihliada aj na možnosť vyskladania si záhradného nábytku podľa vlastných predstáv bez nutnosti kúpenia hotových záhradných setov, predávajúcich sa ako nemenný celok.

Kombinujte záhradný nábytok v rôznych prevedeniach a materiáloch podľa seba a popustite uzdu svojej fantázie. Výsledok vás môže veľmi milo prekvapiť. Ak ale radšej uprednostňujete jeden štýl, informujte sa o možnosti dokúpenia rovnakého modelu nábytku aj v ďalšej sezóne. Táto možnosť je skvelá, ak by ste si chceli svoj záhradný nábytok rozširovať sezónu po sezóne.

Nebojte sa farieb
Doppler_basic_5902

Tohtoročná sezóna sa v exteriéroch bude niesť nielen v duchu exotických drevín, ale aj neutrálnych a chladnejších farieb, zároveň sú horúcim hitom aj pestré farby a vzory. Kombinácia farieb, ktoré sa vo vašej záhrade môžu objaviť napríklad aj na sedákoch, s exotickým drevom bude pôsobiť veľmi osviežujúco. A práve také by mali byť záhradky a dvory v súčasnosti.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť