Home Detská izba inšpirácie Detská izba pre usilovných školákov

Detská izba pre usilovných školákov

by Anita

V čase, keď vaše dieťa nastupuje do školy, veľa vecí sa mení. Detská izba, ktorá pôvodne slúžila najmä na oddych a hry sa čiastočne zmení na „pracovisko“. Školák má predsa viac povinností a aj iné záujmy a potreby ako dieťa v predškolskom veku. Čo by nemalo v izbičke chýbať a ako ju zariadiť tak, aby bola funkčná a zároveň sa páčila aj vášmu dieťaťu?

Ako by mala vyzerať detská izba?

Deti na prvom stupni základnej školy, teda vo veku asi 7-10 rokov sú veľmi vnímavé. Detská izba a nábytok v nej by mal byť originálny, farebný a hlavne by sa im mal páčiť. Ako rodič iste viete, čo bude vaše dieťa potrebovať a čo sa mu páči, určite sa ale pri výbere pýtajte aj na názor detí. Koniec koncov je to detská izba a tak by mala spĺňať aj predstavu detí. Pokiaľ zariaďujete izbu pre teenegerov, ich názor je ešte dôležitejší, pretože je náročnejšie im vyhovieť a určite chcete, aby sa v svojej izbe cítili príjemne.

Študentská izba Lavendon 4

Lavendon 4 študentská izba so zelenými dvierkami

Detský nábytok je dostupný v rôznych farebných a dizajnových prevedeniach. S farbami a vzormi treba narábať opatrne. O 3-4 roky sa totiž môže stať, že váš potomok z toho „vyrastie“ a farebný nábytok s obrázkami sa mu nebude páčiť, alebo sa bude jednoducho hanbiť. Tým nechceme povedať, že farby do detskej izby nepatria, rozhodne tu majú svoje miesto, ale netreba to s nimi preháňať. Práve preto vám teraz predstavujeme  modelovú radu Lavendon a Gemo.

Študentská izba Gemo 2

Multifunkčný študentský nábytok Gemo 2

 

Gemo – jednoduchý a veselý nábytok

Detská izba bude pôsobiť sviežo a veselo vďaka nábytku Gemo, ktorý je síce farebný, ale vhodný aj pre staršie deti. Farebné sú totiž len úchyty a hrany na skrinkách, zásuvkách a dvierkach. Dostupné sú  3 farebné prevedenia – dub santana je doplnený červenou, hnedou alebo sivou farbou. Menšie deti skôr zaujme žiarivá červená farba, staršie deti alebo stredoškoláci ocenia sivú a hnedú.

Študentská izba Gemo 1

Variabilná študentská izba Gemo 1 so sivými úchytkami

Modelová rada Gemo obsahuje všetko, čo potrebujete na zariadenie detskej izby školáka – posteľ, písací stôl, poličky, skrinky, skrine aj nočný stolík. Jednotlivé kusy nábytku tak môžete kombinovať podľa dispozície detskej izby a potrieb detí. V ponuke je posteľ s úložným priestorom aj možnosťou prístelky. Okrem klasickej postele ale Gemo ponúka aj poschodové postele s úložnými priestormi a písacím stolom, ktoré vám padnú vhod najmä ak potrebujete ušetriť priestor.

Detská izba Gemo 1

Priestranná detská izba Gemo 1 s červenými úchytkami

Zakúpiť sa samozrejme dajú aj rôzne skrinky, poličky a skrine na oblečenie. Ak chcete samostatný písací stôl, k dispozícií vám je klasický alebo rohový stôl aj so zásuvkami. Nábytok Gemo je vyrobený z lamina, je nenáročný na údržbu a má zaoblené hrany.

Študentská izba Gemo 5

Podľa potrieb vyskladateľná študentská izba Gemo 5

Lavendon – detská izba plná farieb

Svieže farby do detskej izby prinesie nábytok Lavendon. Táto modelová rada je o niečo farebnejšia ako Gemo, pretože farebné sú nie len úchyty ale aj niektoré dvierka, zásuvky a podobne. Nábytok sa vyrába v žiarivo zelenej a levanduľovej farbe, v kombinácií s dizajnom jaseň coimbra je tak vhodný pre menšie aj väčšie deti. Nábytok z kvalitného lamina má hrany potiahnuté farebnou ABS páskou, vďaka čomu sú hrany odolnejšie a nábytok efektnejší. Keďže nábytok je určený predovšetkým do detských izieb, hrany sú zaoblené.

Detská izba Lavendon

Lavendon detská izba plná farieb

Rovnako ako Gemo aj model Lavendon vám umožní zariadiť celú detskú izbu. V prípade postele máte dve možnosti – posteľ s úložným priestorom alebo posteľ s prístelkou a úložným priestorom. Bez problémov tak môže v detskej izbe vašej ratolesti prespať aj kamarátka či kamarát. K posteli môžete pridať aj nočný stolík so zásuvkou a úložným priestorom.

Študentská izba Lavendon 1

Kombinovateľná študentská izba Lavendon 1

Školák sa nezaobíde bez písacieho stola a vy si môžete vybrať, či je vhodnejší klasický alebo rohový stôl. Na knihy, školské potreby, hračky a iné drobnosti sú ideálne poličky a rôzne skrinky z modelovej rady Lavendon. Oblečenie nájde svoje miesto v niektorej zo skríň. Jednotlivé kusy môžete kombinovať a využiť podľa vašich potrieb, rozmerov a dispozície miestnosti. Lavendon vám v každom prípade ponúka nábytok s dostatočným množstvom úložných priestorov a všetky, pre deti potrebné veci.

Detská izba Lavendon 3

Lavendon 3 fialová detská izba

Ktorý model nábytku do detskej izby vás oslovil viac – Lavendon či Gemo?

 

 

 

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť