Home Rôzne štýly a dizajny Ako zabaliť darčekový poukaz na Vianoce?

Ako zabaliť darčekový poukaz na Vianoce?

by Martin

Darovať peniaze alebo darčekový poukaz na nákup či nejaký ten zážitok nie je žiadna hanba. Veľakrát je to lepšie, než darovať nejaký ten lapač prachu, ktorý pravdepodobne poputuje ďalej alebo skončí v koši. S darovaním zážitkov však buďte opatrní, aby ste obdarovaného skôr nevydesili. Chcete, aby odovzdanie poukazu bolo viac vianočné? Zabaľte ho do pekného obalu, len pri tom nebuďte príliš dôkladní. Ak nepôjde poukaz vidieť, budete na neho musieť obdarovaného nejako upozorniť, inak sa môže stať, že darček aj s poukazom skončí pri najlepšom u niekoho ďalšieho, pri najhoršom v kachliach alebo v smetiaku.

Foto: ©Depositphotos.com/Szafran

Nafukovací balónik

Zožeňte si akýkoľvek nafukovací balónik, vložte do neho poukaz zmotaný do ruličky a nafúknite ho. Potom ho zaviažte ozdobnou mašľou a pridajte k nemu ceduľku s výzvou: „Praskni ma.“ Ak si chcete užiť viac zábavy, môžete balónikov s týmto nápisom pripraviť viac, ale len do jedného z nich ukryte poukaz.

Foto: ©Depositphotos.com/photonsk

Papierová obálka

Darčekový poukaz môžete ukryť do klasickej papierovej obálky, ale je lepšie ju aspoň trochu ozdobiť. Stačí ju pomaľovať, olepiť samolepkami alebo ju obviazať peknou mašľou. Obálku nemusíte ani kupovať, ľahko ju vyrobíte aj doma z obyčajného či tvrdšieho papiera, prípadne ju môžete poskladať štýlom origami. V takom prípade nemusíte zostávať len pri klasickom obdĺžnikovom tvare, ale môžete poskladať aj nejaké to zvieratko alebo srdce, do ktorého poukážku schováte. Obálku s poukazom môžete položiť pod stromček alebo zavesiť priamo na neho.

Zaváracie poháre

Do pohára stačí nasypať trebárs obľúbené maškrty obdarovaného alebo ozdobné kamienky a medzi ne poukaz uschovať. Potom pohár zavrite, oviažte mašľou a prípadne na ňu napíšte nejaké venovanie. Pohár môžete tiež omotať špagátikom (po vonkajšej či vnútornej strane), prípadne jej vnútro ozdobiť trblietkami a flitrami, ktoré nalepíte k jej dnu.

Obálka z filcu

Ak ste aspoň trochu zdatní v šití, môžete ušiť obal na poukaz z filcu. Kúpte si filc ľubovoľnej farby, obkreslite na neho dvakrát šablónu ľubovoľného tvaru, tvary vystrihnite, pri jednom z nich odstrihnite vrchnú časť, a potom obe časti zošite. Do vzniknutého otvoru nakoniec zasuňte darčekový poukaz. Hotovú obálku môžete dozdobiť pomocou korálikov alebo stuhy. Podobný obal môžete ušiť aj z ľubovoľnej látky, napríklad zo starých riflí. Ak by vám materiál nešiel prešiť, tak si do neho vopred pripravte otvory trebárs pomocou klinčekov a kladivka. Obal na darčekový kupón môžete tiež upliesť alebo uháčkovať.

Papierový tubus

Aj papierový tubus alebo papierová rúrka z kuchynských utierok poslúži ako schránka na darčekový poukaz. Je úplne na vás, ako papierovú rúrku ozdobíte. Môžete ju napríklad len zabaliť do ozdobného papiera a konce obviazať mašľou podobne ako cukrík, nafarbiť ju na ľubovoľnú farbu a nakresliť na ňu všelijaké obrázky, nalepiť na ňu samolepky alebo z nej vytvoriť škriatka s veselou tvárou, fúzmi a čiapkou.

Papierová krabička

Papierovú škatuľku môžete s trochou šikovnosti pretvoriť na rôzne zvieratká, trebárs mačku, tučniaka alebo jeleňa. Stačí ju nafarbiť na príslušnú farbu, prilepiť k nej nožičky a oči, prípadne aj ušká alebo parohy a máte hotovo. Krabičku môžete ozdobiť aj inak, trebárs ju potrite lepidlom, posypte ju celú trblietkami a aj s poukazom vnútri nakoniec oviažte mašľou. Aby trblietky len tak neopadávali, je dobré krabičku s nalepenými trblietkami prelakovať bezfarebným lakom, trebárs v spreji. Podobne môžete ozdobiť aj plechovú škatuľku od cukríkov.
Dávali ste niekomu darčekový poukaz či kupón? Napíšte do komentára pod článkom, ako ste ho zabalili.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť