Home Ako sa starať o nábytok Ako si vybrať tú správnu komodu?

Ako si vybrať tú správnu komodu?

by blog.novynabytok.sk

Komody ešte stále nevyšli z módy. Ide o praktický a univerzálny kus nábytku, vhodný do každej miestnosti. S prehľadom nahradí bielizník či menšiu skriňu.

Komoda Delta 75381

Komoda Delta 75381

Výhodou komody je, že je malá, skladná, pôsobí nenápadne a zmestia sa do nej veci, na ktoré vám nezvýšilo miesto inde. Podľa čoho si vyberiete tú správnu komodu do vášho príbytku?

Komoda Adonis AS K6 (čierna)

Komoda Adonis AS K6 (čierna)

Komoda v obývačke

Komoda do obývačky by mala ladiť s obývacou stenou – mnohé z nich ju zahŕňajú ako súčasť zostavy. Zásuvkové komody poskytnú dostatok priestoru na úschovu CD, DVD, časopisov či spoločenských hier.

Kombinované komody so zásuvkami a dvierkami sa hodia aj na uskladnenie kníh a ďalších vecí, na ktoré v obývačke nemusí sadať prach. Ak chcete opticky zväčšiť obývačku, svetlá komoda s lesklým povrchom bude pre vás to pravé orechové.

 

super akcie Nového Nábytku

 

Elegantná tmavá komoda sa hodí do modernejších, minimalistických interiérov. Postavte na ňu vázu s kvetmi alebo veľkú misu s ovocím a máte postarané o úložný priestor, aj o decentnú výzdobu obývačky. A čo tak využiť komodu ako šikovný minibar?

Komoda KENT EKOM 3D1S (Gaštan)

Komoda KENT EKOM 3D1S (Gaštan)

Šikovný pomocník do spálne

Komoda do spálne by mala korešpondovať s celkovým štýlom, do ktorého je izba ladená. K spálni zariadenej v rustikálnom štýle sa bude hodiť komoda z drevotriesky alebo komoda z dreveného masívu. Komody s leskom a s výraznými kovovými prvkami sa hodia k spálňam s kovovou manželskou posteľou.

Komody so zásuvkami poskytnú dostatok priestoru pre ponožky, pančuchy spodnú bielizeň, uteráky, obrusy či obliečky. Odporúčame vám zvoliť si hlbšie zásuvky s odolnými kovovými bočnicami.

Komoda Jachim Juno New dub sonoma + biela

Komoda Jachim Juno New dub sonoma + biela

Aj pre najmenších

Komoda do detskej izby by mala byť dostatočne veľká a hlboká, aby sa do nej okrem detského oblečenie vošli aj hračky. Otváranie dvierok a zásuviek by malo byť jednoduché a bezpečné, aby ho zvládlo aj dieťa. Ideálne komody do detských izieb sú kombinované komody so zásuvkami a dvierkami, ktoré poskytujú najväčšiu variabilitu.

 

Vybrať svoju komodu!

 

Ak má komoda peknú pestrú farbu, je vyrobená zo zdravotne nezávadného materiálu (odporúčame komody z dreva) a spĺňa bezpečnostné predpoklady (žiadne ostré hrany), vášmu dieťaťu môže vydržať až do puberty.

Komoda Hihot KOM4S

Komoda Hihot KOM4S

Na vyplnenie priestoru

V predsieni, v hale či v rohu miestnosti si nájde svoje miesto praktická rohová komoda alebo lacná úzka komoda, vďaka ktorej využijete priestor zbytočne zívajúci prázdnotou. Odložiť do nej môžete napríklad čiapky, šále, rukavice a iné sezónne veci. Na komode pri vstupných dverách môžu spočívať kľúče a ďalšie veci, na ktoré nechcete zabudnúť, keď ráno opúšťate domov.

Modelový rad Rafaello

Modelový rad Rafaello

Ako sa treba starať o komodu, aby vydržala čo najdlhšie? Ak máte komodu z drevotriesky, stačí ju pretrieť vlhkou handričkou. Drevené komody z masívu pravidelne vetrajte a nevystavujte ich priamemu slnku, prílišnému teplu či vlhku. Ošetrujte ich špeciálnym olejčekom na drevený nábytok a prach z nich utierajte jemne navlhčenou prachovkou. Ak vás nebaví utierať prach alebo sa bojíte, že by ste mohli komodu poškodiť, umiestnite na ňu pekný obrus.

Komoda Adonis AS K6 (čierna)

Komoda Adonis AS K6 (čierna)

Čítajte tiež: Ako dokonale zladiť svoju podlahu s nábytkom 

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť