Home Rady pri výbere nábytku Aj lacná posteľ môže byť kvalitná

Aj lacná posteľ môže byť kvalitná

by Anita
Manželská posteľ Verwood 180cm

Kvalitný spánok sa začína kúpou kvalitnej postele a hlavne matracu. Kvalita samozrejme niečo stojí, to ale neznamená, že nezoženiete pohodlnú a kvalitnú posteľ za rozumnú cenu. Pokiaľ je váš rodinný rozpočet napnutý, alebo potrebujete posteľ na príležitostné prespávanie a nechcete do nej veľa investovať určite sa vám hodí niekoľko tipov.

Posteľ Libera 160 cm

Manželská posteľ Libera 160cm

Riešením je rozkladacia pohovka

Miesto aj financie vám dokáže ušetriť rozkladacia sedačka. Väčšina z nich je určená na príležitostné spanie, takže sa hodia skôr do hosťovskej izby. Dajú sa nájsť aj také, ktoré sú vhodné pre každodenné spanie, ale sú o poznanie drahšie. Za rozkladaciu sedačku, ktorá sa dá používať aj ako posteľ zaplatíte cca 140-160 €. Pokiaľ máte malý byt alebo potrebujete len niečo na prechodné spanie a sedenie, je to ideálne riešenie.

Dvojsedačka Evelin

Rozkladacia sedačka Evelin

Pri rozkladacej sedačke nemusíte premýšľať nad tým, aký si vyberiete rám a aký matrac. Určite si ale overte, aký je systém rozkladania, či sedačka má alebo nemá úložný priestor. V prípade, že je rozkladacia sedačka bez úložného priestoru počítajte s tým, že paplóny a vankúše budete musieť niekde uskladňovať. Rozkladacie sedačky sú ekonomicky nenáročný spôsob, ako si zabezpečiť sedačku aj posteľ. Na dvojsedačke sa po rozložení príležitostne vyspí 1-2 osoby.

Dvojsedačka Finka

Rozkladacia dvojsedačka Finka

Kvalitný matrac a rošt

Posteľ, ktorú budete používať každý deň, by mala mať určitú kvalitu. Predsalen spánok zásadným spôsobom ovplyvňuje náš život a bežné fungovanie. Ak by ste chceli ušetriť a spávali by ste každý deň na rozkladacej pohovke, skôr či neskôr by vás začal bolieť chrbát a spánok by nebol kvalitný. Z pohľadu kvality je asi najrozumnejšie zakúpiť si rám postele, rošt a matrac a na 5-10 rokov máte pokoj.

Študentská izba Svend

Variabilná študentská izba Svend

Obyčajný drevený rám postele nie je až tak finančne náročný, pre jednolôžkovú posteľ ide o sumu cca 50-60 € a v prípade manželskej 70-80 €. K rámu budete potrebovať aj rošt, najlacnejšou variantov je latkový, ktorý vás bude stáť 15-30 €, ale k tomuto roštu sa odporúča pružinový matrac, ktorý je drahší ako penový. Za lamelový rošt zaplatíte 40-50 €, ale môžete si k nemu dokúpiť penový matrac. Jednolôžková posteľ s lamelovým roštom a penovým matracom vás teda bude stáť okolo 140-150 €.

Biela posteľ Ambian

Manželská posteľ Ambian

Čalúnená posteľ

Čalúnená posteľ je podobný prípad ako rozkladacie sedačky s tým rozdielom, že ide o plnohodnotnú posteľ. Jednolôžková posteľ vás bude stáť okolo 90 €, dvojlôžková asi 240€. Tieto postele majú spravidla aj úložný priestor, takže získate aj nejaký ten priestor na odkladanie nepoužívaných vecí alebo perín a prikrývok.

Ani pri čalúnených posteliach nemusíte dumať nad tým, aký matrac bude pre vás najvhodnejší alebo cenovo najdostupnejší. Jednoducho kúpite celú posteľ a môžete pokojne spať. Nevýhodou je, že keď sa matrac preleží nedá sa vymeniť a budete si musieť zaobstarať novú posteľ. Tento problém ale budete riešiť až o niekoľko rokov a možno si v tom čase budete chcieť dopriať aj niečo lepšie.

Čalúnená manželská posteľ

Manželská posteľ 160cm Sara

Na akej posteli spávate vy? Vyhovuje vám viac čalúnená posteľ alebo posteľ s pružinovým či penovým matracom?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť