Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Pozor na veci, ktoré vám vaša vianočná návšteva nikdy nepovie

Pozor na veci, ktoré vám vaša vianočná návšteva nikdy nepovie

by blog.novynabytok.sk
Vianočná a silvestrovská navšteva

Zdroj: Pixabay

Obdobie Vianoc a Silvestra sa nesie v znamení navštevovania rodiny a priateľov. Nie vždy sú však tieto návštevy radostné pre všetkých zúčastnených. Aké faux pas sa vám môžu stať, ak podceníte prípravu? Čo si vaši hostia určite všimnú, ale zo slušnosti vám to radšej nepovedia?

1. „Vaše jedlo mi nechutí.“

Áno, snažili ste sa. A snaha sa cení. Preto vám vaši hostia nikdy nepovedia, že vianočná kapustnica bola príliš slaná/kyslá/mastná/štipľavá a že vaše vegánske RAW cukrovinky boli na zadrhnutie. Ešte horší dojem však urobíte, ak hosťom, ktorí k vám cestovali zďaleka, na uvítanie neponúknete nič a necháte ich hladovať. Aj keď nestíhate uvariť jedlo včas, majte na jedálenskom stole prichystané aspoň niečo malé na zahryznutie a na pitie, aby sa hostia ponúkli, kým sa vy budete obracať pri kuchynskej linke. Nezabudnite si vopred zistiť, kto má na čo alergiu, aby vaša návšteva neskončila na pohotovosti.

Keď vašej návšteve nechutí vaše jedlo

Zdroj: Pixabay

2. „Je mi zima na nohy.“

V prípade, že ste hosťom ponúkli papuče a napriek tomu sa klepú od zimy, niekde sa stala chyba. Ak sa nechcete rýchlo zbaviť návštevy, nešetrite na kúrení a priložte polienko do krbu alebo nastavte radiátory na vyšší stupeň, prípadne sa nechajte inšpirovať našimi tipmi na zvýšenie pocitovej aj skutočnej teploty v dome. Ďalším extrémom je nevyžiadaná domáca sauna – tropické teplo a vydýchaný vzduch. Snažte sa o zlatú strednú cestu a návšteva bude spokojná.

Keď je návšteve u vás zima

Zdroj: Pixabay

3. „Niečo vám tu smrdí a ja to nie som.“

V obývačke leží váš obľúbený koberec z roku 1986 či domáce zvieratko, ktoré má svoju charakteristickú arómu a vám to nerobí problém, lebo ste zvyknutí. Tieto čuchové vnemy sa však nemusia nutne páčiť aj vašim hosťom. Možno by ste mali zvážiť kúpeľ pre psíka či nákup nového koberca. Moderné koberce z prírodných materiálov vám určite urobia radosť a zbavia izbu zápachu. Neviete sa rozlúčiť so starým kobercom, ktorý je pre vás dôležitý a vzácny? Investujte do jeho pravidelnej údržby a tepovania. Ak si radi zapálite a fajčíte aj v byte, upustite od toho aspoň na tú chvíľu, keď máte na návšteve nefajčiarov. Dlhodobý tip pre vás znie: vyhnite sa čalúnenému nábytku, kobercom a závesom v miestnosti, nakoľko textil nasáva a udržiava cigaretový zápach.

Vianočný psík

Zdroj: Pixabay

4. „Máte gýčovú výzdobu.“

Fasáda domu so stovkami preblikávajúcich svetielok hlási epileptikom, že by sa mali širokým oblúkom vyhnúť vašej ulici. Vianočná výzdoba v podobe spievajúceho Santu (prípadne kapra), ktorý kričí už z predsiene, LED-kových anjelov a plyšových sobích parohov na hlave je pre vás možno úplne samozrejmá vec. Vašim hosťom sa však nemusí pozdávať vianočná dekorácia v podobe sadrového betlehemu s kryštálikmi, ktoré menia farbu podľa počasia ani roľničky na obojku vášho nervózneho psíka, ktoré cinkajú pri každom jeho pohybe. Ak práve neorganizujete bujarú silvestrovskú párty v štýle ironických vianočných svetrov, riaďte sa radšej heslom „menej je viac“ a vyzdobte si domov jednoducho a decentne.

Vianočná výzdoba

Zdroj: Pixabay

5. „V tej kúpeľni ste mohli poupratovať.“

Zbierka krémov, šampónov a lakov na nechty za posledné tri roky, pinzeta, fén a maskara, pohodené v prachu, špinavá bielizeň, vykúkajúca z koša, zapáchajúci sprchový záves, zaprášené zrkadlo, pavúk zazerajúci z rohu a… vaša návšteva si nemá do čoho utrieť ruky. Chcete sa vyhnúť katastrofe v kúpeľni? Dajte si záležať na upratanej kozmetike a čerstvo opratých uterákoch, ktoré budú nachystané tak, aby ich vaši návštevníci mali po ruke. Nezabudnite ani na dostatok mydla a na záchode nachystajte ľahko dostupný toaletný papier do zásoby.

Mačička vo vani

Zdroj: Pixabay

6. „V noci mi nepomohlo ani počítanie ovečiek.“

Ak sa návšteva chystá u vás prespať, dajte si záležať na tom, aby jej nič nechýbalo. Máte hosťovskú izbu a špeciálnu posteľ pre hostí? Výborne! Zabezpečte vašim hosťom čisté obliečky a starostlivo vybrané, dobre vyvetrané matrace, vankúše a periny. V prípade, že sa vaša návšteva na noc usalaší na rozkladacej sedačke v obývačke, doprajte jej dostatok súkromia a primeranú teplotu v izbe (viď. bod 2).

návšteva, ktorá u vás prespí

Zdroj: Pixabay

Pripravte sa na návštevu a užite si sviatky v zdraví a veselosti, bez zbytočných trapasov 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť