Home Bývajme zdravo! 5+1 tipov ako spraviť deťom doma Mikuláša a nepokaziť im zdravie

5+1 tipov ako spraviť deťom doma Mikuláša a nepokaziť im zdravie

by blog.novynabytok.sk

Foto: © 2015 Pixabay

Na svätého Mikuláša neučí sa, neskúša sa… Vaše deti to určite poznajú a v škole si užijú mikulášsky program, aj s anjelom a čertom. A čo doma? Aké prekvapenia by ste im mohli pripraviť, aby bol pre ne tento deň výnimočný?

Do dokonale vyleštených a vyčistených čižmičiek sa dá naaranžovať množstvo malých darčekov. Kým deti pokojne spia v detskej izbe, Mikuláš im nadelí niečo dobré….

Veríme, že vaše ratolesti boli tento rok poslušné a nezaslúžia si uhlie ani zemiaky. Prinášame vám pár tipov a kúsok inšpirácie, čím ich môžete na Mikuláša prekvapiť a zároveň ako zodpovední rodičia dbať o ich zdravie 😉

1. Ovocie

Áno, áno, ovocie je zdravé. A je to evergreen. Jabĺčka, hrušky, mandarínky, pomaranče, kiwi, hurmikaki… Hocičo, na čo vaše dieťa nie je alergické. Okrem čerstvého ovocia však môžete siahnuť aj po sušenom! Taký sušený ananás, marhule či figy vášho drobca určite potešia.

fruits-82524_1920

Foto: © 2015 Pixabay

2. Domáci pečený čaj

Táto mikulášska dobrota je určená skôr pre staršie deti, ktoré si vedia samé uvariť čaj. Pripravte si malé nádobky, vysterilizujte ich a urobte im túto skvelú vec podľa videonávodu:

Tip: Takýto darček určite poteší aj dospelých!

3. Celozrnné sladkosti

Domáce müsli tyčinky s medom alebo javorovým sirupom, celozrnné sušienky či chutné muffiny zo špaldovej múky, ktoré zhotovíte sami a pekne zabalíte, vaše ratolesti určite privítajú s radosťou. Ak pri pečení použijete aj čokoládu, siahnite po tej, ktorá má vysoký obsah kakaa.

cookies-780011_1920Foto: © 2015 Pixabay

4. Oriešky

Vlašské orechy, lieskovce, kešu, pistácie, mandle, arašidy… Výber je obrovský a je len na vás. A čo tak oriešky, naložené v mede? Návod nájdete napríklad v tomto článku.

santa-hat-571250_1920

 Foto: © 2015 Pixabay

5. Nejedlé darčeky

Deti sa tešia z drobností. Okrem niečoho sladkého pod zub im do čižmičky môžete prihodiť aj nejakú tú hračku (autíčko, malého plyšáka), samolepky, pastelky, pre dievčatá zaujímavú bižutériu. Verte tomu, že vašim deťom zažiaria oči aj keď uvidia lístky do kina na rozprávku, ktorú chceli už dlho vidieť. Starších školákov poteší poukážka na nákup kníh alebo lístky na koncert ich obľúbenej kapely.

christmas-21636_1920 Foto: © 2015 Pixabay

crayons-879974_1920

 Foto: © 2015 Pixabay

TIP: Skúste sa trochu pomotať v kuchyni a prichystať im niečo zdravšie. Napríklad karamelizované jablká….

caramel-445976_1920

Foto: © 2015 Pixabay

Je to jednoduché. Prípravu karamelu zvládnete a po zriedení s 2 polievkovými lyžicami vody doňho namočíte jablká a necháte stuhnúť. Dozdobíte podľa chuti rozpustenou horkou čokoládou, pomletými orieškami alebo kokosom. Pozrite si toto názorné video:

Tak čo, presvedčili sme vás o tom, že Mikuláš nemusí byť vždy iba o čokoládových figúrkach? 🙂 Napíšte nám do komentárov, čím tento rok obdarujete vaše deti vy.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť