Home Obývačka inšpirácie 5 dôvodov, prečo mať doma koberec

5 dôvodov, prečo mať doma koberec

by Martin

Zvažujete, či sa pri zariaďovaní bývania prikloniť ku kobercom alebo podlahe?  Napriek tomu, že boli koberce určitý čas zatlačené do úzadia majú viacero výhod. Okrem toho existuje aj rozumný kompromis – kusové koberce.

1. Koberec ako dekorácia

Kusový koberec môžete jednoducho zladiť so štýlom zariadenia a doplnkami. Ich výber je totiž naozaj obrovský čo sa týka farieb, vzorov aj materiálov. Vkusný koberec môže byť skutočnou dekoráciou, ktorá prinesie do obývačky, spálne či detskej izby útulnosť a pohodu. Keď sa vám zunuje, dá sa ľahko vymeniť za iný, alebo ho využijete v inej izbe.

2. Pohlcuje prach

To, čo sa môže javiť ako nevýhoda je svojim spôsobom výhoda. Áno, koberce treba pravidelne vysávať a čistiť. Ale keďže pohlcujú prach a nečistoty, nie sú vo vzduchu a ten je čistejší. V miestnosti s kobercom sa vám tak bude o niečo lepšie dýchať.

3. Nenáročné čistenie

Celoplošné koberce sú celkom náročné na čistenie, s kusovými je to ale inak. Koberec stačí raz týždenne povysávať, aby ste ho zbavili prachu, nečistôt a alergénov. Z času na čas sa dá odniesť do čistiarne, aby bol vyčistení naozaj dôkladne. Tiež ho môžete zobrať von vyprášiť a nechať vyvetrať.

4. Lepšie akustické podmienky

V prázdnej  miestnosti sa všetko ozýva, preto ju treba správne zariadiť. Vhodným akustickým podmienkam napomáhajú aj  koberce, ktoré tlmia zvuk. Aj preto sa často umiestňujú pod konferenčný stolík alebo pod jedálenský stôl a stoličky. Takéto riešenie určite poteší aj susedov bývajúcich pod vami.

5. Príjemné a hrejivé

Chodiť po koberci je príjemnejšie ako mať kontakt s tvrdou a chladnou podlahou. Koberec je na dotyk príjemnejší aj hrejivejší. Preto sa koberčeky často nájdu aj v kúpeľni alebo v spálni pri posteli. Ak máte vo zvyku chodiť po byte bosý, s kobercom to bude určite príjemnejšie.

Uprednostňujete koberce alebo podlahu? Máte doma kusové koberce?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť