Home Nápady do záhrady Balkónový nábytok: Spravte si kúsok raja priamo na vašom balkóne!

Balkónový nábytok: Spravte si kúsok raja priamo na vašom balkóne!

by blog.novynabytok.sk

Aj vy bývate v bytovke a nemáte záhradu, v ktorej by ste si mohli postaviť altánok? Závidíte všetkým, ktorí majú priestor, kde sa môžu bezstarostne vyvaliť a užívať si príjemne jarné slnečné lúče či čerstvý vzduch?

harmonicky pôsobiaci balkón

harmonicky pôsobiaci balkón

Máte prácu alebo povinnosti, a tak si nemôžte dovoliť odísť z domu? Zároveň vás úplne deprimuje, že vonku svieti slniečko a vy ste zavretí medzi štyrmi stenami? Tieto pocity zažívajú mnohí z nás. No my máme pre vás šikovné riešenie!

Ak patríte medzi tých šťastlivcov, ktorí vlastnia byt alebo dom s balkónom, tak vám ponúkame pár rád, ako si z neho spraviť krásne oddychové miesto či príjemné pracovisko, a to ešte pohodlnejšie ako akákoľvek kaviareň, ktorú s obľubou navštevujete. Dokonca aj s výhodou, pretože si ho môžete zariadiť úplne sami a podľa vlastných predstáv!

posedenie z paliet

posedenie z paliet

Vytvorte si svoje útulné miestečko priamo na balkóne!

Nezáleží na veľkosti, pretože s novým moderným nábytkom je možné prakticky a pohodlne zariadiť každý jeden balkónik. Hojdačka priamo v byte či na balkóne? Áno, presne tak. V ponuke je množstvo krásnych vajíčkových hojdačiek, ktoré sú nielen moderné, ale najmä sa zmestia takmer úplne všade. Časy, keď si takúto vychytávku mohli dovoliť len ľudia s obrovskou terasou alebo veľkou záhradou, sú preč!

miestečko pre moje ja

miestečko pre moje ja

Chcem balkónovú hojdačku!

 

Vytvoriť si ďalšiu “izbu” v byte či v dome nebolo nikdy jednoduchšie. Pracovňa na čerstvom vzduchu? Malá súkromná záhrada? Alebo kútik určený iba na oddych? Je len na vás, k čomu vám bude slúžiť.

oáza, do ktorej sa radi budete vracať

oáza, do ktorej sa radi budete vracať

Zvoľte si svoj štýl pre balkónový nábytok

Obľubujete viac kovový nábytok vo francúzskom štýle? Alebo vám učaroval provensálsky dizajn? Ste klasik a uprednostňujete ratanový nábytok? Ba dokonca sa držíte minimalizmu a je vám vlastné príslovie: “V jednoduchosti je krása”? Nič z toho nie je problém. Stačí sa rozhodnúť, ktorým smerom sa vybrať a podľa toho naaranžovať vaše nové útulné útočisko.

francúzsky štýl v bielom prevedení

francúzsky štýl v bielom prevedení

teakové drevo v kombinácii s prírodnými doplnkami

teakové drevo v kombinácii s prírodnými doplnkami

ratan je pre balkón ako stvorený

ratan je pre balkón ako stvorený

Vzácne vlastnoručne vyrobené

Ak patríte medzi tých domácich majstrov, ktorí si veci radi vyrábajú aj sami a skúšajú svoje zručnosti, máme pre vás zaujímavé tipy na homemade výrobky, ktoré nielenže slúžia na skrášlenie, ale tiež k vytvoreniu ešte väčšieho pohodlia.

Stačí pár kúskov dreva a máte úplne novú poličku, ktorá sa prispôsobí každému kúsku vášho balkóna.

polička podľa vlastného gusta

polička podľa vlastného gusta

Spravte si vlastnú záhradku doplnenú drevenými kúskami a rôznymi drevenými kvetináčmi, alebo len obložte stenu a hneď to vo vás vyvolá príjemnejší pocit. Drevený nábytok je v tejto chvíli jednou z najlepších možností, ako sa vyhrať s vlastnou fantáziou a zároveň si vytvoriť útulné prostredie.

rastliny sú na balkóne vítané

rastliny sú na balkóne vítané

drevo dotvorí tú správnu atmosféru

drevo dotvorí tú správnu atmosféru

Chcete viac originality? Využite starú pneumatiku, na ktorú si vyrežete okrúhlu časť dreva a zakryjete ňou jej dno. Už len dorobte klasické drevené nôžky a vznikne vám tak krásny a najmä zaujímavý kvetináč.

krásny kvetináč z pneumatiky

krásny kvetináč z pneumatiky

Možnosti sú naozaj široké. Vždy si môžte vybrať z pekných a jednoduchých lehátok, ktoré sú ideálne k chytaniu prvého bronzu, alebo si zvoliť palety, ktoré nie sú len hipsterskym kúskom, ale najmä dizajnovým doplnkom tohto obdobia a dajú sa využiť k vytvoreniu dokonalej domácej atmosféry.

originálne sedenie z paliet

originálne sedenie z paliet

Šikovné usporiadanie, štýlovosť, pohodlie a súkromie vytvorené len pre vás – to sú hlavné  aspekty vášho vylepšeného balkónika. Neváhajte a využite priestor, ktorý vám váš byt či dom ponúka. Je škoda nechať ho chátrať a vytvoriť z neho domov pre holuby.

balkón ako harmonický kútik

balkón ako harmonický kútik

Veríme, že sme vám ponúkli dostatok inšpirácie k vytvoreniu si vlastného kúska pokojného miestečka na vašom balkóne, ktoré vám zároveň spríjemni aj vaše bývanie.

Čítajte tiež: Ako sa starať o záhradný nábytok?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť