Home Bývajme zdravo! Ako na pečené gaštany v pohodlí domácej kuchyne: rýchly tip

Ako na pečené gaštany v pohodlí domácej kuchyne: rýchly tip

by blog.novynabytok.sk

Pečené gaštany sú obľúbená jesenná pochúťka, ktorú netreba dvakrát predstavovať. Okrem toho, že výborne chutia, obsahujú aj veľké množstvo vitamínu C, vitamíny B, E, K, minerály ako zinok, železo, horčík, vápnik a antioxidanty. Sú ľahko stráviteľné (aj pre celiatikov) a pomáhajú nám posilňovať imunitu, čo sa obzvlášť hodí v tomto chladnom ročnom období.

Ako si pečené gaštany s ľahkosťou pripravíte v pohodlí domácej kuchyne?

Gaštany, pečené v rúre

  1. Na kuchynskej linke si pripravíme gaštany: umyjeme ich a na vypuklej strane nožíkom narežeme do kríža. Dávame si pritom pozor, aby sme ich neprekrojili (a aby sme sa neporezali).
  2. Gaštany vysypeme na plech, vystlaný alobalom alebo papierom na pečenie a pokropíme vodou.
  3. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia, približne 30-40 minút, pričom ich môžeme priebežne kropiť vodou (každých 10 minút).Správne upečené gaštany spoznáte podľa toho, že vaša kuchyňa bude fantasticky voňať. A ešte podľa toho, že sa ľahko otvárajú a šúpu.
  4. Hotové pečené gaštany šúpeme ostrým nožom, a to ešte za horúceho stavu. Zároveň skontrolujeme, či gaštany nie sú napadnuté červíkmi.

Tip: Gaštany môžeme deň pred prípravou namočiť do vody, aby sa nám ľahšie narezávali.

maroni-700267_1920

Foto: © 2015 Pixabay

Gaštany, pečené na panvici

Postup je podobný: gaštany umyjeme, narežeme (môžeme ich predtým namočiť do vody, aspoň na niekoľko minút) a pečieme na panvici, pričom striedame podlievanie vodou s dusením pod pokrievkou, aj s otvoreným pripekaním. Na záver môžeme pridať trochu soli. Príprava gaštanov na panvici trvá 10-20 minút.

20121128-231776-bar-bites-oven-roasted-chestnuts-with-spiced-melted-butter

Foto: © Marvin Gapultos

Ako vidíte, pripraviť si takúto jesennú pochúťku je rýchle a so správnymi kuchynskými doplnkami aj veľmi jednoduché.

Ako si pečené gaštany pripravujete vy? Máte tipy aj na iné obľúbené jesenné recepty? Podeľte sa s nami o váš tip alebo špeciálny recept.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť