Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 6 tipov ako si kreatívne vyzdobiť štedrovečerný stôl a pritom ušetriť!

6 tipov ako si kreatívne vyzdobiť štedrovečerný stôl a pritom ušetriť!

by blog.novynabytok.sk

Vianočná sviečka

Zdroj: Pixabay

Bohato prestretý štedrovečerný stôl plný chutného jedla neodmysliteľne patrí k Vianociam. Hojnosť pokrmov a nápojov, ktoré si v tento večer doprajeme, treba doplniť sviatočnou výzdobou. A tá bude aj tento rok štedrá, však?  Prinášame vám 6 jednoduchých tipov, ako potešiť rodinu krásne prestretým stolom, s použitím dekorácií, ktoré vás zároveň finančne nezruinujú, takže vám ostane viac peniažkov na darčeky 🙂

Poháre hore dnom

Nie, nemáme na mysli súťaž v obracaní štamperlíkov. Dáme vám tip na rýchly a efektný trik, ako vyzdobiť štedrovečerný stôl a zároveň získať elegantný svietnik.

Poháre hore dnom

Zdroj: Youtube

Budete potrebovať pekné poháre na víno, vianočné dekorácie, ktoré budú dobre vyzerať pod sklom (malé gule zo stromčeka, kolieska sušeného ovocia, imelo a pod.) a sviečky. Vínové poháre otočíte hore dnom, naaranžujete pod ne dekorácie a hore postavíte sviečku. Poháre môžete dozdobiť farebnou stužkou alebo prírodným špagátom. Pre väčšiu bezpečnosť umiestnite poháre na jedálenskom stole tak, aby bola malá šanca, že o ne niekto nechtiac zavadí a zhodí horiacu sviečku.

Pozrite sa na celý postup:

 

Vianočné stromčeky na tanieri

Vianočné obrúsky by taktiež mohli byť o niečo originálnejšie, čo poviete?

Vianočný obrúsok

Zdroj: Youtube

Nemusíte kupovať nové, s komplikovanými vzormi, stačia vám obyčajné jednofarebné, ktoré veľmi jednoducho poskladáte do tvaru stromčeka. Na záver môžete pridať mašličku alebo hviezdu z badiánu. 

Podľa návodu to zvládnete hravo:

Netradičné lodičky

Máte radi plávajúce sviečky z orechových škrupiniek? Vyskúšajte ich ovocnú alternatívu, ktorú pripravíte za 5 minút! Jediné, čo budete potrebovať, sú pomaranče alebo mandarínky, olej (napríklad olivový) a pekná miska s vodou.

Pomarančová sviečka

Zdroj: Youtube

Výroba je jednoduchá: horizontálne prekrojte pomaranč alebo mandarínku na dve polovice a zbavte ich dužiny. Knôt nebudete potrebovať, vrchná polovica pomaranča alebo mandarínky ho totiž už obsahuje! Nalejte do vydlabanej polovice olej a zapáľte knôtik, ktorý ste tiež poliali olejom, zapaľovačom (dajte tomu 30 sekúnd). Pre intenzívnu vianočnú arómu môžete pridať škoricovú silicu alebo pár voňavých klinčekov. Citrusové lodičky umiestnite do misky s vodou. Môžete použiť aj viac misiek rôznych farieb. Fantasticky vyniknú na veľkom jedálenskom stole.

Ako jednoducho vytvoríte peknú pomarančovú sviečku si môžete pozrieť tu:

Krehké snehové vločky

Papierové snehové vločky nepatria len na okno. Vyzdobiť nimi môžete napríklad aj čečinu, naaranžovanú vo váze na štedrovečernom stole.

Snehové vločky

Zdroj: Youtube

Budete potrebovať len obyčajný kancelársky papier, nožnice, žehličku na vyrovnanie a tenkú niť na zavesenie. 

Naučte sa robiť rôzne vzory, podľa tohto videa: 

 Sviečky vo výklade

Klasické aranžmány so sviečkami, ktoré budú horieť celý večer, nesmú na sviatočnom stole chýbať. Čo keby ste si tento rok dopriali ešte o niečo zaujímavejšie svietniky?

Dekoratívna sviečka

Zdroj: Youtube

Sviečku môžete naaranžovať do veľkej nádoby alebo vázy zo skla a pridať k nej napríklad vlašské orechy, mandarínky, medovníky, malé jabĺčka, gaštany, listy cezmíny, vetvičky rozmarínu, šípky, celú škoricu a badián. Ak použijete sviečku z pravého včelieho vosku, krásne vám prevonia izbu.

Pozrite si videonávod: 

 

Recyklovaný stromček

Kopia sa vám doma predvianočné letáky z hypermarketov? Máte staré noviny a časopisy a neviete čo s nimi? Vyrobte si z nich stromček!

Vianočný stromček

Zdroj: Youtube

Podľa tohto návodu si môžete zhotoviť naozaj netradičnú dekoráciu na váš veľký sviatočný stôl a budete mať dobrý pocit z toho, že ste recyklovali a zachránili strom výrobou vlastného stromčeka.

Ako vytvoriť krásny stromček:
 

Inšpirovali sme vás? Ako si tento rok vyzdobíte štedrovečerný stôl vy? Napíšte nám do komentárov.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť