Home Ako sa starať o nábytok 5 dôvodov, pre ktoré si zamilujete drevený nábytok

5 dôvodov, pre ktoré si zamilujete drevený nábytok

by blog.novynabytok.sk

Drevený nábytok či nábytok z drevotriesky má oproti rôznym súčasným dizajnovým výstrelkom svoje nenahraditeľné čaro a množstvo iných výhod, vďaka ktorým ho tak milujeme. My sme sa ich pre vás pokúsili zhrnúť do piatich bodov.

BRW_Wiki_komplet[2]1. Príroda v obývačke

Čo môže v byte vytvoriť príjemnejšiu a harmonickejšiu atmosféru ako práve drevo? Snáď už asi len bytové rastliny. Voľba dreveného nábytku je rozhodne správnym krokom pre tých, ktorí majú radi prírodu a tradičný vzhľad. O drevenom masívnom nábytku je zároveň známe, že je to najzdravší nábytok, aký existuje. Neuvoľňujú sa z neho žiadne nežiaduce, zdraviu škodlivé látky, preto je ako stvorený pre zdravý domov.

V súčasnosti sa však netreba obávať ani nábytku z drevotriesky. Je ideálnym riešením pre tých, ktorí túžia po drevenom nábytku, avšak nemôžu si dovoliť investovať príliš veľkú sumu peňazí do masívu. Navyše, s nábytkom z drevotriesky sa oproti masívnemu nábytku ľahšie manipuluje, takže vám okrem financií môže ušetriť i kopec starostí pri sťahovaní.

2. Ľahká údržba

Čo sa týka údržby, s drevom je to trošku komplikovanejšie ako napríklad s laminátovým nábytkom. Drevotrieska a laminát sú totiž jednoduchšie na údržbu a odolnejšie voči poškriabaniu. Ani s drevom to však nie je márne. Každé, hoc aj väčšie poškodenie, sa dá ľahko odstrániť prebrúsením a prelakovaním.BOG_FRAN_Mini_1

Jednoducho povedané, s drevom môžete pracovať, brúsiť ho, moriť, upravovať a meniť. Pozor však na čistenie dreveného nábytku vodou a chemickými čistiacimi prostriedkami. Tie by mohli poškodiť ochranný lak. Preto sa odporúča drevený nábytok utierať suchou prachovkou. Naopak, nábytok z drevotriesky môžete pokojne očistiť aj vlhkou handričkou.

3. Vytvára pocit domova

Drevený nábytok má výnimočnú schopnosť vytvoriť aj z toho najchladnejšieho priestoru útulný domov, ktorý bude pôsobiť hrejivým dojmom. Veď aj odborníci sa zhodujú v tom, že drevo pozitívne vplýva na ľudskú psychiku. V miestnosti s dreveným nábytkom sa preto budete cítiť jednoducho ako doma, či už siahnete po masívnom, alebo drevotrieskovom nábytku. Výrobcovia nábytku z drevotriesky totiž už dnes dokážu charakter dreva, okrem jeho špecifickej vône, takmer dokonale napodobniť.

BRW_INDIANA_DETSKA_IZBA_24. Vždy je IN

Pred stovkami rokov, pred desiatkami rokov a rovnako aj dnes. Drevo je moderné vždy a zaručene nikdy nevyjde z módy ako mnohé súčasné výstrednosti. Drevený nábytok má svoju nadčasovú estetickú hodnotu a len tak ľahko sa vám neopozerá ani po uplynutí dlhšieho času.

5. Jednoducho sa kombinuje

Nábytok z masívu má v každom interiéri svoje miesto, či už preferujete moderné alebo tradičné interiéry. Veľkým súčasným trendom je dokonca kombinovať moderné prvky s tradičnými a spájať ich do jedného harmonického celku. Ak teda zvolíte aj do modernej minimalistickej kuchyne veľký drevený stôl, rozhodne neurobíte krok vedľa. Práve naopak.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť